lauantai, 24 elokuu 2019 16:04

Naisleijonille toinen voitto Venäjästä – Otteluraportti

Kirjoittanut Karri Kirjasuo
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Petra Nieminen (oik.) teki Suomen 2–1-maalin, Michelle Karvinen ja Noora Tulus syöttivät. Petra Nieminen (oik.) teki Suomen 2–1-maalin, Michelle Karvinen ja Noora Tulus syöttivät. Pasi Mennander

Naisleijonat päättivät Euro Hockey Tour -viikkonsa Keravalla pelattuun otteluun Venäjää vastaan. Naisleijonat kaatoivat Venäjän toistamiseen tällä viikolla ja nyt lukemat kirjattiin Suomelle 4–2.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli tasainen ja maalipaikkoja syntyi molempiin päihin. Maalinteon aloitti Venäjä, mutta Naisleijonat kuittasivat ensimmäisen erän nimiinsä 2–1 Noora Tuluksen ja Petra Niemisen maaleilla.

Toisessa erän alku oli vahvaa peliä Naisleijonilta ja Petra Nieminen vei Suomen jo kahden maalin johtoon osuttuaan toistamiseen ylivoimalla. Loppuerän aikana Naisleijonat joutuivat alivoimalle ja tämä käänsi otetta Venäjälle. Suomen maalilla Eveliina Suonpää pelasi kuitenkin hienon ottelun ja piti joukkuettaan pystyssä vaikeilla hetkillä. Venäjä onnistui kaventamaan tilanteeksi 3–2 ylivoimalla, mutta toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin Suomen johdossa.

Kolmas erä tarjosi eheintä peliä Naisleijonien osalta ja hyvän puolustuspelin turvin Venäjälle ei avautunut enää kunnollisia maalipaikkoja. Sen sijaan Jenni Hiirikoski iski lopullisen naulan Venäjän arkkuun ylivoimalla ja voittolukemat kirjattiin Naisleijonille 4–2.

Suomen parhaana pelaajana ottelussa palkittiin Michelle Karvinen.

FIN – RUS 3-2 (2-1, 1-1, 1-0)

Suomen maalintekijät:
1-1 Noora Tulus (Ronja Savolainen Jenni Hiirikoski)
2-1 Petra Nieminen (Noora Tulus, Michelle Karvinen)
3-1 Petra Nieminen (Jenni Hiirikoski, Michelle Karvinen)
4-2 Jenni Hiirikoski (Noora Tulus)

Torjunnat:
Eveliina Suonpää 13 + 13 + 2 = 28
Valeria Merkusheva 6 + 6 +6 = 18

Naisleijonien osalta maaottelut jatkuvat marraskuussa Four Nations Cupissa, joka pelataan Luleåssa Ruotsissa.

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.

Ottelun kaikki tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia