perjantai, 23 elokuu 2019 21:57

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen Japani-ottelusta: "Ei jäänyt lapsille kertomista – Viimeinen erä hyvää lätkää"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Viivi Vainikka tuuletti Suomen 2–1-maalia päätöserän alussa. Osuma osoittautui ottelun voittomaaliksi. Viivi Vainikka tuuletti Suomen 2–1-maalia päätöserän alussa. Osuma osoittautui ottelun voittomaaliksi. Pasi Mennander

Suomen ja Japanin kohtaaminen Euro Hockey Tourin perjantai-iltapäivän ottelussa ei tarjonnut yllätyksiä. Suomi hyökkäsi, Japani puolusti ja vastahyökkäsi. Loppuluvut olivat Suomelle 3–1.

Joukkueet olivat kohdanneet ensimmäisen kerran jo viime sunnuntaina pelatussa turnauksen esiottelussa. Suomi voitti tuon kohtaamisen 3–0. Molemmat ottelut rakentuivat samalla kaavalla.

– Pelit eivät eronneet toisistaan periaatteessa mitenkään. Me hallitsimme, he puolustivat todella intensiivisesti, pyrkivät vastaiskuihin ja maalintekoon ylivoimalla, päävalmentaja Pasi Mustonen kertasi.

Suomi meni avauserässä 1–0-johtoon Matilda Nilssonin täysosumalla, mutta Japani tasoitti toisessa erässä.

– Ei jäänyt lapsille kertomista kahdesta ensimmäisestä erästä. Syystä tai toisesta emme olleet tasollamme. Sitten kapteeni (Jenni Hiirikoski) veti pukukopin oven kiinni toisen ja kolmannen erän välisellä tauolla. Kävin vain kysymässä, että tarvitseeko tulla – ei tarvinnut. Viimeinen erä oli sitten meiltä hyvää lätkää ja ottelu ratkesi siihen.

Suomen maaleista päätöserässä vastasivat Viivi Vainikka ja Michelle Karvinen.

Japani teki 1–1-tasoituksensa ylivoimalla. Suomikin pääsi mittaamaan ylivoimatehokkuuttaan, japanilaiset istuivat seitsemän kaksiminuuttista, mutta Suomi jäi ilman yyvee-onnistumista.

– Mielestäni pelasimme silti laadukasta ylivoimaa. Meillä oli ylivoimalla 16 hyvää maalipaikkaa. Siinä olisi ollut mahdollisuus ratkaista ottelu jo aiemmin.

Japani on Kansainvälisen Jääkiekkoliiton World Ranking -listalla sijalla kuusi. Viime vuosina se on kivunnut listalla vähä vähältä ylöspäin.

– Japani on kurinalainen joukkue ja hyvä puolustamaan. Se kehittyy siinä koko ajan. He liikkuvat aika hyvin eikä heitä voi hetkeäkään aliarvioida. Tiukilla oltiin, Mustonen päätti.

Näin ottelu eteni – Maalikooste
Ottelun kaikki tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia