torstai, 22 elokuu 2019 09:46

Sanni Hakala nauttii pelistä Viivi Vainikan ja Elisa Holopaisen rinnalla: "Heissä on virtaa – Fiksuja ja taitavia pelaajia"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Elisa Holopainen (oik.) riensi onnittelemaan 2–0-maalin tekijää Sanni Hakalaa. Elisa Holopainen (oik.) riensi onnittelemaan 2–0-maalin tekijää Sanni Hakalaa. Pasi Mennander

Naisleijonien nelosketju Sanni HakalaViivi VainikkaElisa Holopainen ilahdutti suomalaisia viime kevään MM-kotikisoissa. Tällä viikolla pelatun Euro Hockey Tourin kotiturnauksen otteluissa sama kolmikko on esiintynyt energisesti.

Keskiviikon Venäjä-pelissä ketju teki suomalaisittain tärkeän 2–0-maalin. Sanni Hakalan ohjaama osuma vapautti Naisleijonien peliä matkalla 3–0-voittoon.

– Tykkään pelata noiden kahden nuoren kanssa. Heissä on virtaa, Hakala sanoi.

– Voimme vielä parantaa peliämme, kiekko voisi liikkua vieläkin nopeammin. Kyllä se sieltä tulee, kun pääsemme pelaamaan lisää yhdessä.

Viime kaudella Naisleijonissa läpimurtonsa tehneet Vainikka ja Holopainen opiskelevat ahnaasti kansainvälisen huippujääkiekon saloja. Hakalalla on kolmikossa kokeneemman pelaajan rooli. Vasta 17-vuotiaiden Vainikan ja Holopaisen rinnalla Hakala, 21, vaikuttaakin konkarilta.

– He ottavat hyvin neuvoja vastaan, kuuntelevat ja haluavat oppia. Jos pelin aikana tulee jotain, heille pystyy asiasta sanomaan ja he ottavat siitä heti koppia. He ovat fiksuja ja taitavia, Hakala kiitteli ketjukavereitaan.

 

Hakala, Holopainen ja Vainikka tiiviissä nipussa Hakalan viimeistelemän 2–0-maalin jälkeen.

 

Päävalmentaja Pasi Mustonen kehui kolmikon energistä pelaamista Venäjä-ottelussa, vaikka peli kokonaisuutena ei Naisleijonien parasta osaamista tarjonnutkaan. Myös Hakala harmitteli rikkinäistä esitystä.

– Ei ollut se helpoin matsi meiltä. Eka erä lähti ihan pirteästi käyntiin, mutta toisessa erässä tuli pidempi huono pätkä ja Venäjä sai otteen pelistä. Otimme sitten aikalisän ja peli vähän parantui. Kolmanteen erään saimme nopeasti 2–0-maalin, joka ehkä vähän lievensi tunnelmaa.

Hakalan mukaan Naisleijonien pelistä puuttui suoraviivaisuus.

– Kun liikutamme kiekkoa nopeasti ja yksinkertaisesti, pelimme on erinäköistä. Toisessa erässä aloimme "nypläämään pitsiä" ja Venäjä sai otetta. Se ei näyttänyt meiltä se peli.

Hakalalla on takanaan onnistunut kesäharjoittelukausi. Ruotsalaisessa HV71:ssä sarjakiekkoa pelaava hyökkääjä treenasi reilun kuukauden kotiseuduillaan Jyväskylässä ja kävi jäällä poikapelaajien kanssa.

Alkaneella kaudella Hakala uskoo esiintyvänsä kaukalossa aiempaakin rohkeammin.

– Pelirohkeutta on ehkä tullut lisää. Olen ymmärtänyt, että en ole pelkästään hyvä luistelija, vaan voin tehdä maalejakin, kunhan vain lauon.

Ainakin alku on ollut tehokas, sillä kahdessa ensimmäisessä kotiturnauksen ottelussa Hakala on onnistunut maalinteossa kahdesti.

Sanni Hakalan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Suomi–Venäjä-ottelun maalikooste

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia