tiistai, 30 heinäkuu 2019 14:05

Naisleijonien kokoonpanossa on tilaa uusille huippupelaajille – "Ensi keväänä olemme taas piirun verran parempia"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Naisleijonien pelaajat onnittelivat maalivahti Jenna Silvosta Unkari-ottelun päätyttyä. Naisleijonien pelaajat onnittelivat maalivahti Jenna Silvosta Unkari-ottelun päätyttyä. Pasi Mennander

Naisleijonien kevään kotikisajoukkueen pelaajista Riikka Sallinen, Linda Välimäki, Venla Hovi ja Isa Rahunen eivät ole maajoukkueen käytettävissä alkavalla pelikaudella. Rosterissa on aukkoja, joiden täyttäjiä etsitään nuoremman polven pelaajista.

– Uudet pelaajat tuodaan joukkueeseen luottamalla, peluuttamalla ja antamalla heille paljon aikaa, päävalmentaja Pasi Mustonen sanoi.

Valmennuksen tehtävänä on löytää lupaavista nuorista pelaajista kehityskelpoisimmat. Sitten tarvitaan luottamusta – ja aikaa.

– Meidän on löydettävä ne 3–5 pelaajaa, joilla on kansainvälistä potentiaalia. Sitten heille on annettava ne vuodet, jotka he tarvitsevat noustakseen maailman huipulle.

Vaikka kokoonpanosta poistui kokemusta ja taitoa, se ei tarkoita, että Naisleijonilla olisi ensi kevään MM-kisoissa yhtään huonompi joukkue kuin kotikisoissa.

– Kun joukkueesta poistuu neljä kokenutta runkopelaajaa, on looginen ajatus, että olemme tällä hetkellä hieman huonompia kuin keväällä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olemme huonompia Halifaxissa, sillä joukkueessa jatkavienkin pelaajien pitää kehittyä, Mustonen sanoi.

– Uusista pelaajista ei heti kehity yhtä hyviä pelaajia kuin Sallinen, Välimäki, Hovi ja Rahunen olivat, mutta myös joukkueemme kokeneemmat pelaajat kehittyvät. Joukkueessamme on maailman huippupelaajia, ja tähtäämme siihen, että ensi keväänä Halifaxissa he ovat taas piirun verran parempia kuin Espoossa pelatussa MM-finaalissa.

Naisleijonien kausi huipentuu MM-kisoihin, jotka pelataan Kanadan Halifaxissa ja Trurossa 31.3.–10.4.2020.

Vierumäellä leireilee tällä viikolla yhteensä 26 pelaajaa

 

Päävalmentaja Pasi Mustonen seurasi Unkari-ottelua Vierumäen jäähallin parvelta. Oikealla GM Tuula Puputti.

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia