perjantai, 22 maaliskuu 2019 11:47

Tiukoissa paikoissa syttyvä Meeri Räisänen MM-kotikisoista: ”Tilaisuus nähdä, mistä kaikki keväällä puhuu”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Meeri Räisänen Meeri Räisänen Pasi Mennander

Maalivahti Meeri Räisäsen valmistautuminen MM-kotikisoihin koki kolauksen loukkaantumisen myötä. Sisukas Räisänen näytti jälleen kerran sen, että luovuttaminen ei ole koskaan vaihtoehto.

29-vuotias Räisänen suuntasi syksyllä rapakon taakse naisten NHL:ksi kutsuttuun NWHL-liigaan Connecticut Whale joukkueeseen.

- Kyseessä on aika uusi sarja, jota pelataan nyt neljättä kautta. Sarjassa on mukana viisi joukkuetta. Vaikka otteluja on määrällisesti vähän, niin sarja on kuitenkin maailman toiseksi kovin naisten sarja. En ole aiemmin päässyt missään pelaamaan näin laadukkaassa sarjassa, Räisänen taustoitti.

Räisänen kertoo, että sopeutuminen Yhdysvaltain itärannikolle uuteen kotikaupunki Stanfordiin sujui todella hyvin. Alkujännitys englannin kielellä pärjäämiseenkin karasi nopeasti.

- Joukkuekaverit ovat mahtavia ja ottivat hyvin vastaan. Sopeuduin hyvin joukkueeseen. Kielitaitokin osoittautui sen verran hyväksi, että helposti pysyi keskusteluissa mukana ja pystyi vitsejäkin heittämään, Räisänen kuvaili iloisesti.

Pelikulttuuri ja -tyyli on Pohjois-Amerikassa erilainen ja sitä myötä myös Räisäsen piti sopeuttaa omaa pelaamistaan pieneen kaukaloon sopivaksi.

- Pelitapa siellä on aika suoraviivaista, ja peli on aika yksinkertaista ja kovavauhtista. Omaa peliä itseasiassa helpotti. Piti aika paljon yksinkertaistaa. Katsoin vähän torjuntakulmia uusiksi, kun on pieni kaukalo, mutta se sopii kyllä minulle, Räisänen kertoi.

Maalivahtina Räisänen kuvailee itseään määrätietoiseksi ja se näkyy paraikaa hänen asennoitumisessa kuntouttamiseen. Takana on uran ensimmäinen isompi loukkaantuminen, joka piti hänet jäältä poissa viitisen viikkoa.

- Kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan ja kuntoutus on edennyt hyvin. Vaikka onhan tämä erilainen valmistautuminen MM-kisoihin. Alkukausi meni kuitenkin todella hyvin loukkaantumiseen asti. Jäljellä oleva aika painetaan täysillä ja koetan saada itteni täyteen pelikuntoon, takaisin jääharjoitteluun maaliskuun alkupuolella palannut Räisänen tuumasi.

Luovuttaminen ei sovi Räisäsen luonteelle. MM-kotikisat ovat niin iso tavoite, että kuntoutumisen eteen hän tekee kaikkensa, jotta olisi MM-jäällä täydessä peli-iskussa, sillä maajoukkueessa pelaaminen ja kotimaan edustaminen ovat erityisen hienoja kokemuksia.

- Vaikka vaikeita hetkiä on vuosien varrella ollut, niin silloin ei saa luovuttaa. Aina se palkinto odottaa niiden jälkeen. Maajoukkue on aina ollut se korkein taso, jolla naisena oikeastaan voi pelata. Sitä on aina tavoitellut ja tehnyt sen eteen töitä, että sinne on päässyt, Räisänen mietti ja jatkoi.

- Saa pelata huipulla - siitä sytyn. Olen parhaimmillani niissä vaikeissa ja haastavissa peleissä. Joka kerta kun sen leijonapaidan päälle laittaa, niin siitä tulee hieno tunne, että on niiden joukkuekavereiden kanssa yhdessä siinä, Räisänen tunnelmoi.

Räisänen ei ole kokenut MM-kotikisahuumaa omalla pelaajaurallaan, joten Espoon MM-kisat ovat siinäkin mielessä ainutlaatuinen kokemus Tappara-kasvatille.

- Kyllähän me lähdetään tavoittelemaan edellistä parempaa suoritusta. Se on tavoite. Kaikkemme tehdään, että se onnistuu. Jokainen pala täytyy loksahtaa paikoilleen. Silloin tällöin ollaan pystytty voittamaan pohjoisamerikkalaisia joukkueita, ja se on kuitenkin MM-kisoissa yhdestä pelistä kiinni, niin mitä tahansa voi tapahtua.

Yleisön ei Räisäsen mielestä kannata missään nimessä jättää kisoja väliin.

- Sen takia kannattaa tulla katsomaan, koska on tilaisuus nähdä, mistä kaikki keväällä puhuu, hyväntuulinen Räisänen päätti.

Naisten MM-kisat pelataan Espoon Metro Areenassa 4.-14.4. Pääsyliput turnaukseen myyTicketmaster, VIP-liput Starsquad. Naisleijonien joukkue MM-kotikisoihin julkistetaan maanantaina klo 12 Sanomatalon Mediatorilla käynnistyvässä tilaisuudessa.

Olet nyt

Lisää kotikisauutisiaNaisten maailmanmestaruudesta pelattiin 4.-14.4.2019 Espoossa.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #Naisleijonat #Leijonat #MMkisat #Kotikisat #Espoo2019 #WomensWorlds


LOHKOJAKO:
Alkulohko A:

Kanada
Suomi
Sveitsi
USA
Venäjä

Alkulohko B:
Japani
Ranska
Ruotsi
Saksa
Tshekki


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:

To 04.04. 19:30
Suomi 2–6 USA
La 06.04. 16:00
Venäjä 0–4 Suomi
Ma 08.04. 16:00
Suomi 6–2 Sveitsi
Ti 09.04. 19:30
Kanada 6–1 Suomi
Puolivälierät:
To 11.04. 19:30
Suomi 31 Tshekki
Välierät: La 13.04.
16:00 Kanada 2–4 Suomi
20:00 USA 8–0 Venäjä
Mitaliottelut: Su 14.04.
16:00 Pronssiottelu:
Kanada 7–0 Venäjä
20:00 Loppuottelu
USA 2–1 VL Suomi


MM-KISOJEN KOKO OTTELUOHJELMA


KISALIPUT MYY TICKETMASTER


IIHF:N VIRALLISET MM-KISASIVUT


MM-JOUKKUEEN ESITTELYVIDEO


SUOMEN MM-JOUKKUE

Pelaajaesittely avautuu nimeä klikkaamalla.

Maalivahdit:
1 Suonpää Eveliina
31 Silvonen Jenna
41 Räty Noora

Puolustajat:
2 Rahunen Isa
4 Lindstedt Rosa
6 Hiirikoski Jenni
7 Laitinen Nelli
8 Viitasuo Ella
15 Tuominen Minnamari
88 Savolainen Ronja

Hyökkääjät:
9 Hovi Venla
10 Välimäki Linda
11 Rajahuhta Annina
12 Holopainen Elisa
13 Sallinen Riikka
19 Nieminen Petra
22 Nuutinen Emma
23 Hakala Sanni
24 Tulus Noora
25 Vainikka Viivi
33 Karvinen Michelle
61 Niskanen Tanja
77 Tapani Susanna


HSL KYYDITSEE KISAPAIKALLE
Katso aikataulut
Lataa sovellus


8 VINKKIÄ KISAVIERAALLE


 

MM-kisojen valmentajapeli

Tervetuloa MM-kisoihin!

Naisleijonien uutiset kausi kaudelta