torstai, 21 maaliskuu 2019 07:30

Suomen mestaruutta jahtaava Leijona-puolustaja Minttu Tuominen: ”Nuoret näyttävät persoonaansa ja uskaltavat pelata omilla vahvuuksillaan”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Minttu Tuominen Minttu Tuominen Pasi Mennander

Espoon Blues on 2000-luvulla tottunut menestymään Naisten Liigassa. Saldona peräti 12 mestaruutta. Edellinen mestaruus on keväältä 2015. Nyt kapteeni Minnamari ”Minttu” Tuomisen johdolla joukkue haluaa palata takaisin kultakantaan.

- Tosi hyvät fiilikset on kyllä finaaleista. Pariin vuoteen ei olla finaaleissa nyt pelattukaan. Oli tosi tiukka välieräsarja KalPaa vastaan. Saatiin tiukka vastus ja piti joukkueena panna omaa parastamme, kuvaili kokenut Tuominen joukkueensa tunnelmia finaalisarjan alla.

Blues on pelannut kevään pudotuspeleissä vakuuttavasti. KalPa kaatui välieräsarjassa suoraan otteluvoitoin 3–0. Kahdessa ensimmäisessä finaalissa Blues on ottanut komennon ja vienyt ottelut selvänumeroisesti maalein 6–1 ja 5–2. Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla espoolaisille tänään torstaina klo 18.30  Espoonlahden jäähallissa pelattavassa ottelussa.

- Varmasti Ilves on yhtä energinen kuin me. Nälkäinen joukkue, joka oli viime kaudella hopealla. Heillä on huippu maalintekijöitä joukkueessa ja välieräsarjassa myös maalivahti pelasi heillä vakuuttavasti, viidessä pudotuspeliottelussa 1+4=5 tehopisteet iskenyt Tuominen puntaroi finaalivastustajaa ennen sarjan käynnistymistä.

Puolustaja Minttu Tuominen on kuulunut jo pitkään myös maajoukkueen kantaviin voimiin. Kokeneena pelaajana hän myös neuvoo ja opastaa joukkueeseen tällä kaudella murtautuneita – ja tiukasti MM-kisapaikasta taistelevia – nuoria pelaajia Elisa Holopaista, Nelli Laitista ja Viivi Vainikkaa.

- Tytöt ovat päässeet tosi hyvin joukkueeseen mukaan. Kokeneemmat pelaajat ovat ottaneet avosylin vastaan. Nuoret uskaltavat tuoda myös omaa persoonaansa esiin ja pelata omien vahvuuksien kautta, mutta samalla kuuntelevat myös meidän kokeneempien pelaajien vinkkejä ja mielipiteitä, Tuominen kehui.

Tuominen keskittyy tällä hetkellä täysillä finaalisarjaan ja ajatukset kääntyvät tuleviin MM-kotikisoihin vasta, kun tälle kaudelle seurajoukkueen kanssa tavoitteeksi asetettu Suomen mestaruus on voitettu.

Maajoukkueen kausi ei ole tällä kaudella ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Tuominen pitää sitä ainoastaan hyvänä asiana, sillä vastoinkäymiset ja tappiot kasvattavat ja hitsaavat joukkuetta yhteen.

Marraskuussa turnausmatka Pohjois-Amerikkaan antoi oppia joukkueen venymiskyvystä, kun vatsatautiepidemia kaatoi joukkueen pelaajia eikä Naisleijonat pystynyt haastamaan lajin suurmaita parhaassa iskussa.

- Vatsatautiepidemia vähän vaikeutti, että olisi saatu kaikki hyöty irti siitä reissusta, mutta kyllähän me pelattiin kuitenkin pienellä materiaalilla jenkkejäkin vastaan. Toisaalta meillä on nyt kokemus, että sattuupa mitä tahansa, niin pystytään haastamaan ja pelaamaan heitä vastaan. Tällainen vaikea kokemus yhdistää. Samoin kuin helmikuussa Venäjän turnauksessa Venäjälle koettu tappio vaan sisuunnuttaa meitä ja näistä kaikista otetaan opikisi, Tuominen muistutti.

Blues-kippari tietää, että ihmeitä ei voi eikä kannata enää tehdä MM-kisoja silmällä pitäen. Tuominen toivoo valmistautuvansa kisoihin Suomen mestarina ja aikoo pitäytyä tutuissa arkirutiineissaan. Energiaa kyllä riittää ja latautuminen onnistuu varmasti, sillä MM-kotikisat pelataan Tuomisen kotikaupungissa Espoossa.

- Me tehdään tätä rakkaudesta lajiin. Tunne näkyy kentällä ja me välitetään toisistamme. Se toivottavasti näkyy myös katsomoon, Tuominen lähetti kisaterveiset kiekkojännäreille, joita toivoo runsaasti MM-areenalle paikan päälle.

Naisten MM-kisat pelataan Espoon Metro Areenassa 4.-14. huhtikuuta. Pääsyliput turnaukseen myyTicketmaster, VIP-liput Starsquad. Naisleijonien joukkue MM-kotikisoihin julkistetaan maanantaina klo 12 Sanomatalon Mediatorilla käynnistyvässä tilaisuudessa.

Olet nyt

Lisää kotikisauutisiaNaisten maailmanmestaruudesta pelattiin 4.-14.4.2019 Espoossa.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #Naisleijonat #Leijonat #MMkisat #Kotikisat #Espoo2019 #WomensWorlds


LOHKOJAKO:
Alkulohko A:

Kanada
Suomi
Sveitsi
USA
Venäjä

Alkulohko B:
Japani
Ranska
Ruotsi
Saksa
Tshekki


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:

To 04.04. 19:30
Suomi 2–6 USA
La 06.04. 16:00
Venäjä 0–4 Suomi
Ma 08.04. 16:00
Suomi 6–2 Sveitsi
Ti 09.04. 19:30
Kanada 6–1 Suomi
Puolivälierät:
To 11.04. 19:30
Suomi 31 Tshekki
Välierät: La 13.04.
16:00 Kanada 2–4 Suomi
20:00 USA 8–0 Venäjä
Mitaliottelut: Su 14.04.
16:00 Pronssiottelu:
Kanada 7–0 Venäjä
20:00 Loppuottelu
USA 2–1 VL Suomi


MM-KISOJEN KOKO OTTELUOHJELMA


KISALIPUT MYY TICKETMASTER


IIHF:N VIRALLISET MM-KISASIVUT


MM-JOUKKUEEN ESITTELYVIDEO


SUOMEN MM-JOUKKUE

Pelaajaesittely avautuu nimeä klikkaamalla.

Maalivahdit:
1 Suonpää Eveliina
31 Silvonen Jenna
41 Räty Noora

Puolustajat:
2 Rahunen Isa
4 Lindstedt Rosa
6 Hiirikoski Jenni
7 Laitinen Nelli
8 Viitasuo Ella
15 Tuominen Minnamari
88 Savolainen Ronja

Hyökkääjät:
9 Hovi Venla
10 Välimäki Linda
11 Rajahuhta Annina
12 Holopainen Elisa
13 Sallinen Riikka
19 Nieminen Petra
22 Nuutinen Emma
23 Hakala Sanni
24 Tulus Noora
25 Vainikka Viivi
33 Karvinen Michelle
61 Niskanen Tanja
77 Tapani Susanna


HSL KYYDITSEE KISAPAIKALLE
Katso aikataulut
Lataa sovellus


8 VINKKIÄ KISAVIERAALLE


 

MM-kisojen valmentajapeli

Tervetuloa MM-kisoihin!

Naisleijonien uutiset kausi kaudelta