keskiviikko, 16 tammikuu 2019 10:10

Naisleijonien hyökkääjä Petra Nieminen MM-tavoitteista: ”Olisi aika ottaa se yksi steppi”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Naisleijonien hyökkääjä Petra Nieminen MM-tavoitteista: ”Olisi aika ottaa se yksi steppi” Pasi Mennander

Naisten maajoukkueen nuoreen kaartiin lukeutuva hyökkääjä Petra Nieminen teki kesällä ison ratkaisun ja siirtyi täksi kaudeksi pelaamaan hallitsevan Ruotsin mestarin Luleån riveihin panostamaan täysillä jääkiekkoon tavoitteenaan kehittyä ja itsenäistyä urheilijana

- Isoimpana oli se, että halusin nyt haasteita, ja näin, että aika oli ottaa se steppi. Ruotsissa on kuitenkin jokainen peli niin kova, että joutuu jäällä laittaa kaiken peliin ja haastamaan ittensä joka tilanteessa, Nieminen taustoitti päätöstään Ruotsiin lähtemisestä.

Naislejonista Luleån riveissä kiekkoilee tällä kaudella Niemisen lisäksi myös puolustajat Jenni Hiirikoski ja Ronja Savolainen sekä hyökkääjät Michelle Karvinen ja Noora Tulus. Nieminen kertoo, että kotiutuminen oli helppoa, kun oli jo entuudestaan tuttuja joukkueessa, ja esimerkiksi kokenut Hiirikoski on auttanut häntä paljon, kun häneltä on saanut hyviä vinkkejä ja neuvoja.

- Esimerkiksi treenaamiseen, kun siellä on Hiirikoski, niin itse näkee, miten hommat tehdään ja saa neuvoja, kun on joku, joka oikeasti tietää asioita, niin voi ottaa asioista koppia ja pikkuhiljaa itsenäistyy urheilijana paremmin, Nieminen kiitteli kokenutta joukkuekaveriaan.

Syksy on ollut kova, sillä Niemisen mukaan jokaisessa ottelussa riittää vauhtia eikä armoa tunneta, vaan tilanteet pelataan täysillä loppuun saakka.

- Kai mä voin ihan rehellisesti tunnustaa, että ensimmäisen viiden pelin aikana löysin itteni jään pinnasta niin monta kertaa, että siinä huomasi, että paljon fyysisemmin pelataan ja on paljon pienemmät tasoerot pelaajien välillä, Nieminen kertasi hymyillen alkukauttaan.

19 ottelussa 11 pistettä tehtaillut Nieminen on alkukauteensa tyytyväinen. Onnistumisia ja oppia on tullut sopivassa suhteessa. Hän on kotiutunut Ruotsiin hyvin ja on nähnyt myös sen, että länsinaapurissa naisten jääkiekko vetää huomattavasti enemmän väkeä katsomoihin.

- Meillä käy samat fanit, jotka käyvät miesten lätkä- ja korismatseissa. Meidän pelit ei ole pelkkiä otteluita vaan ihan normaalin (miesten) SHL-pelin tapaan tapahtumia, Nieminen hehkutti.

Maajoukkueessa pelaaminen on aina ollut 19-vuotiaan Tappara-kasvatin tavoite, joka on tuonut motivaatiota myös harjoitteluun. Nieminen haluaa edustaa maataan aina kun se on mahdollista.

- On hieno asia, kun pääsee maajoukkueeseen. Silloin tietää tekevänsä päivittäisiä asioita oikein, kun saa kutsun, Nieminen mietti.

Nieminen naurahtaa kysyttäessä, että miltä tuntuu olla esikuva nuoremmille pelaajille, sillä hän ei vielä miellä itseään esikuvaksi vaan oppii edelleen omilta esikuviltaan jokaisessa maajoukkuetapahtumassa ja kokee olevansa etuoikeutettu.

-  Ei sitä itse ehkä ajattele vielä niin, kun on noita vanhempia tuossa mukana. Ehkä sitten viiden vuoden päästä alkaa olla se fiilis itselläkin. Se tuo lisäenergiaa, kun on näin nuorena päässyt tuollaisten legendojen kanssa pelaamaan, Nieminen fiilisteli viitaten Naisleijonien kokeneeseen kaartiin – Hiirikoskeen, Minttu Tuomiseen ja Riikka Salliseen (ent. Välilään).

Keväällä pelattavat MM-kotikisat ovat ilman muuta Niemisen tavoitteena tälle kaudelle. Nuori hyökkääjä pitää jalat tiukasti maassa ja haluaa keskittyä arvokisoihin kuten aiempina vuosina.

- On ne mun tavoite, mutta en ajattele mitenkään yli, että mun pitäis tehdä jotain ihme juttuja. On tosi hienoa, että että on kotiksisat, mutta en halua ajatella sitä sillai isompana kuin MM-kisoja yleensä.

Nieminen haluaa, että huhtikuussa Espoossa nähdään runsaasti yleisöä paikalla nauttimassa maailman parhaiden naispelaajien taidokkuudesta ja taituruudesta. Hän toivoo myös, että nuorempia katsojia puraisisi lajikärpänen.

- Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kaikki maailman parhaat naiskiekkoilijat. Toivon, että tulisi paljon nuoria, ja näkisi kuinka hyvä tunnelma ja kuinka kivaa se on, että saatais lisää lajin harrastajia Suomeen. Vaikka se on tosi kovaa urheilua, niin meillä on tosi mukavaa ja aina sieltä löytyy kasvoilta hymyt, Nieminen sanaili.

Viime talven olympiapronssin siivittämänä Naisleijonat on valmiina taistelemaan kotiyleisön edessä. Nieminen uskoo, että nyt on aika voittaa toinen lajin suurmaista.

- Ollaan puhuttu, että nyt se on aika jo. On pystytty pelaamaan hyvin ja on oltu siellä mitalisijoilla, mutta nyt olisi aika ottaa se yksi steppi ja päästä sinne finaaliin voittamalla toinen pohjoisamerikkalaisista. Se on se tavoite, määrätietoinen Nieminen päätti.
 

Naisten MM-kisat pelataan Espoon Metro Areenassa 4.-14.4.2019. MM-kotikisojen otteluohjelma löytyy täältä, pääsyliput ovat puolestaan myynnissä Ticketmasterin myyntikanavissa.

Olet nytNaisten maailmanmestaruudesta pelattiin 4.-14.4.2019 Espoossa.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #Naisleijonat #Leijonat #MMkisat #Kotikisat #Espoo2019 #WomensWorlds


LOHKOJAKO:
Alkulohko A:

Kanada
Suomi
Sveitsi
USA
Venäjä

Alkulohko B:
Japani
Ranska
Ruotsi
Saksa
Tshekki


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:

To 04.04. 19:30
Suomi 2–6 USA
La 06.04. 16:00
Venäjä 0–4 Suomi
Ma 08.04. 16:00
Suomi 6–2 Sveitsi
Ti 09.04. 19:30
Kanada 6–1 Suomi
Puolivälierät:
To 11.04. 19:30
Suomi 31 Tshekki
Välierät: La 13.04.
16:00 Kanada 2–4 Suomi
20:00 USA 8–0 Venäjä
Mitaliottelut: Su 14.04.
16:00 Pronssiottelu:
Kanada 7–0 Venäjä
20:00 Loppuottelu
USA 2–1 VL Suomi


MM-KISOJEN KOKO OTTELUOHJELMA


KISALIPUT MYY TICKETMASTER


IIHF:N VIRALLISET MM-KISASIVUT


MM-JOUKKUEEN ESITTELYVIDEO


SUOMEN MM-JOUKKUE

Pelaajaesittely avautuu nimeä klikkaamalla.

Maalivahdit:
1 Suonpää Eveliina
31 Silvonen Jenna
41 Räty Noora

Puolustajat:
2 Rahunen Isa
4 Lindstedt Rosa
6 Hiirikoski Jenni
7 Laitinen Nelli
8 Viitasuo Ella
15 Tuominen Minnamari
88 Savolainen Ronja

Hyökkääjät:
9 Hovi Venla
10 Välimäki Linda
11 Rajahuhta Annina
12 Holopainen Elisa
13 Sallinen Riikka
19 Nieminen Petra
22 Nuutinen Emma
23 Hakala Sanni
24 Tulus Noora
25 Vainikka Viivi
33 Karvinen Michelle
61 Niskanen Tanja
77 Tapani Susanna


HSL KYYDITSEE KISAPAIKALLE
Katso aikataulut
Lataa sovellus


8 VINKKIÄ KISAVIERAALLE


 

Naisleijonien uutiset kausi kaudelta

Etsi sivustolta