torstai, 23 elokuu 2018 21:26

Naisleijonat avasi kauden voitokkaasti - Ruotsi kaatui jatkoajalla

Kirjoittanut Karri Kirjasuo
Artikkelin kuvat: Tiina Karinen Artikkelin kuvat: Tiina Karinen

Naisten maajoukkueen kausi käynnistyi maaotteluiden osalta Tshekin Hodonissa pelatussa Euro Hockey Tourin avausottelussa naapurimaata Ruotsia vastaan.

Totuttuun tapaan ottelu tarjosi tasaisen väännön, jonka maalitilanteita Naisleijonat hallitsivat. Ruotsi puolusti sitkeästi ja hyvän maalivahtipelin siivittämänä venytti ottelun jatkoajalle.

Naisleijonien peli-ilme oli läpi ottelun hyvä ja tasapainoinen. Energinen hyökkäyspeli tarjosi useita maalipaikkoja, mutta viimeistely oli vielä hieman kesäterässä ja ensimmäinen erä päättyi maalittomasti.

Toisessa erässä lukuisat rangaistukset sotkivat pelirytmiä, mutta Naisleijonat painoivat peliä Ruotsin päätyyn. Suomen hyökkäysinto kostautui, kun Ruotsi onnistui karkaamaan kahdella yhtä vastaan ylivoimahyökkäykseen toisen erän puolivälissä ja viimeisteli ottelun avausmaalin vastustamattomasti Suomen verkkoon.

Kolmas erä tarjosi lähes totaalisen Suomen pelinhallinnan ja palkinto sitkeästä uurastuksesta syntyi ajassa 57:59, kun Susanna Tapani tasoitti pelin. Jatkoajalla Suomi vyörytti pelin Ruotsin maalia kohti ja Minnamari Tuominen niittasi ottelun voiton Suomelle upealla rannelaukauksella, kun jatkoaikaa oli pelattu 1:14.

Suomen parhaana palkittiin Tanja Niskanen.

FIN - SWE 2-1 ja (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Suomen maalintekijät:
1-1 Susanna Tapani (Riikka Välilä)
2-1 Minnamari Tuominen (Petra Nieminen)

Torjunnat:
Noora Räty 3+7+3+0=13
Sara Grahn 15+11+15+3=44

Euro Hockey Tour jatkuu Naisleijonien osalta perjantaina ottelulla Tshekkiä vastaan kello 19:00 paikallista aikaa.

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Naisleijonat lähti otteluun
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia