lauantai, 02 helmikuu 2013 22:01

Otteluraportti: Naisleijonilla ohjat läpi ottelun - "Tiivistä ja aggressiivista"

Kirjoittanut Riikka Välilä

Toinen peräkkäinen nollapeli, Heikkiselle kiekko talteen, Räisänen viimeinen lukko… Tässä joukkueenjohtaja Riikka Välilän raportti Savonlinnasta!

Joukkueenjohtajan otteluraportti:
Suomi-Venäjä 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Suomen naisten maajoukkue jatkoi hyviä otteita Euro Hockey Tourilla. Tänään kaatui Venäjä puhtaasti 4-0 Savonlinnassa pelatussa ottelussa.

Naisleijonat pitävät pelin ohjia käsissään läpi ottelun. Etenkin ensimmäinen erä oli täydellistä Suomen hallintaa, laukaukset 18-2. Maaleja saatiin tehtyä kuitenkin vain yksi, tekijänä Annina Rajahuhta.

Toisenkin erän laukaukset Suomi voitti selkeästi, 13-6. Maalinteon tehokkuus vaivasi Naisleijonia ja erän ainokaisesta vastasi Milla Heikkinen. Milla sai kiekon muistoksi tästä ensimmäisestä Suomi-paidassa tekemästään maalista.

Suomi jatkoi pelin hallintaa ja kolmannen erä alussa Karoliina Rantamäki vei Suomen jo 3-0-johtoon. Erän puolivälin jälkeen Venäjä sai kuitenkin pyöritettyä peliä Suomen puolustusalueella, kun Naisleijonat sai kaksi jäähyä perätysten. Näiden jäähyjen aikana Venäjä otti maalivahdin pois ja yritti kavennusta kahden pelaajan ylivoimalla. Suomi pelasi tarkkaa ja uhrautuvaista alivoimaa maalivahti Meeri Räisänen viimeisenä lukkona. Peliä oli jäljellä minuutti, kun Jenni Hiirikoski pääsi Annina Rajahuhdan syötöstä ampumaan kiekon Venäjän tyhjään maaliin ja varmisti näin Suomen voiton. 

Naisleijonien valmentaja Jari Risku jakoi joukkueelleen lähes ainoastaan ruusuja.
- Joukkueelta muutamaa hetkeä lukuun ottamatta tiivistä ja aggressiivista puolustuspelaamista kentän jokaisella osa-alueella. Hyökkäyspeli oli aloitteellista, lauottiin riittävästi, ja jos jotain niin maalinteon tukitoimia voidaan parantaa, tiivisti Risku. 

Suomen parhaan palkittiin yhden maalin viimeistellyt ikiliikkuja Milla Heikkinen.

Naisleijonat jatkaa urakointiaan huomenna sunnuntaina Imatralla. Kyseessä on EHT:n viimeinen ottelu ja vastustajana rakas vihollinen Ruotsi.

Suomen maalit:
1-0 Rajahuhta
2-0 Heikkinen (Hallvar)
3-0 Rantamäki (Välimäki)
4-0 Hiirikoski (Rajahuhta, Välimäki)

Suomen kentälliset:

Räisänen (Vanhatalo)

Rantamäki-Voutilainen-Hovi
Hiirikoski-Lindstedt

Rajahuhta-Välimäki-Tapani
Terho-Tarkki

Tuomanen-Saari-Mäkinen
Kilponen-Tarvainen

Kärnä-Heikkinen-Tuominen
Hallvar-Mertanen

Etsi sivustolta