perjantai, 01 helmikuu 2013 23:42

Naisleijonat aloitti kotiturnauksensa voitolla Saksasta - Otteluraportti!

Kirjoittanut Riikka Välilä
Rosa Lindstedt palkittiin Naisleijonien parhaana pelaajana. Arkistokuva. Rosa Lindstedt palkittiin Naisleijonien parhaana pelaajana. Arkistokuva. Marko Hannula

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue aloitti Euro Hockey Tourin voitolla Saksasta. Rantasalmen jäähallin 10-vuotisjuhlaottelun runsaslukuinen yleisö sai nähdä vauhdikasta jääkiekkoa Suomen voittaessa 3-0.

Joukkueenjohtajan otteluraportti:
Suomi-Saksa 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Naisleijonat aloitti jokseenkin hermostuneesti, mutta Sari Kärnän tekemä maali viiden minuutin pelin jälkeen vapautti tunnelman. Maalin jälkeen Suomi hallitsi erää suvereenisti.

Toinen erä alkoi Suomen osalta sekavasti ja Saksa sai pari hyvää maalintekopaikkaa. Naisleijonat ryhdistäytyi ja sai aikaiseksi lukuisia maalipaikkoja. Etenkin Linda Välimäen kentällinen teki kovasti töitä ja painosti Saksan puolustusalueella. Työteko palkittiin Välimäen viedessä erän puolivälissä Suomen 2-0-johtoon.

Kolmatta erää ei ollut ehditty pelata minuuttiakaan, kun Välimäen ketju oli taas maalinteossa. Tällä kertaa viimeistelijäna oli Susanna Tapani

Suomen päävalmentaja Mika Pieniniemi oli tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.
- Hallitsimme peliä, vaikka välillä pelin selkeys katosikin. Perusryhdikkyys säilyi läpi ottelun ja nollapeli on hieno saavutus. Tavoite tässä EHT:ssa on voittaa kaikki kolme peliä, tästä on hyvä jatkaa, totesi Pieniniemi.

Suomen parhaana palkittiin varmaa kiekollista peliä pelannut ja upeita syöttöjä pelikavereilleen jakanut Rosa Lindstedt.

Naisleijonat kohtaa EHT:n seuraavassa ottelussa Venäjän lauantaina Savonlinnassa. Tämä ottelu näkyy myös MestisTV:ssää (www.mestistv.fi).

Suomen maalit:

1-0 Kärnä (Lindstedt)
2-0 Välimäki (Lindstedt, Tapani)
3-0 Tapani (Välimäki, Rajahuhta)

Suomen kentälliset:

Vanhatalo (Räisänen)

Rantamäki-Voutilainen-Mertanen
Hiirikoski-Lindstedt

Rajahuhta-Välimäki-Tapani
Terho-Tarkki

Tuomanen-Saari-Mäkinen
Kilponen-Tarvainen

Kärnä-Heikkinen-Tuominen

Ottelun tilastot tulospalvelussa

Etsi sivustolta