torstai, 12 huhtikuu 2012 08:28

Naisleijonien päävalmentaja Hämäläinen: "Kovassa paikassa kova suoritus"

Kirjoittanut VALMENTAJA/JOUKKUEENJOHTAJA PETTERI KILPIVAARA

Karvinen_Helin_Rantamaki_AnttiHelminen.jpg

Suomen Naisleijonat päihittivät MM-kisojen puolivälierässä Ruotsin 2-1 (2-0,0-0,0-1) upean taistelun jälkeen. Ottelusta muodostui tiukka ja jännittävä aivan loppuun saakka. Tässä valmentaja Petteri Kilpivaaran otteluraportti!


Suomi aloitti ottelun ryminällä kun Anne Helin katkasi Ruotsin avauksen ja laukoi kiekon maalille, kiekko muutti matkalla suuntaa ja päätyi Ruotsin maaliin. Suomi lisäsi johtoaan erän lopulla kun Susanna Tapani latasi kiekon verkkoon Michelle Karvisen upeasta syötöstä. Erä oli Suomelta ehjää pelaamista, mutta Ruotsilla oli myös hetkensä.

Toisessa erässä Suomi ajautui jäähyongelmiin ja joutui taistelemaan alivoimalla. Alivoimapelaaminen oli erittäin vahvaa ja viimeisenä lukkona Noora Räty piti huolen siitä että Ruotsi ei saanut osumia aikaiseksi.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja Ruotsi pyrki mukaan peliin. Ruotsi saikin kavennuksen aikaiseksi kun maalille toimitettu kiekko pomppasi onnekkaasti Suomen verkkoon. Ruotsi pelasi lopun vielä ilman maalivahtia, mutta ei saanut tasoitusta aikaiseksi ja näin Naisleijonat veivät ottelun lukemin 2-1. Näin olleen Suomi kohtaa perjantaina välierässä Kanadan klo 15 paikallista aikaa.

Suomen parhaana ottelussa palkittiin upean ottelun 43 torjunnalla pelannut Noora Räty.

Päävalmentaja Pekka Hämäläisen kommentit:
- Ottelu alkoi osaltamme loistavasti ja pystyimme vielä lisäämään johdon 2-0:aan erän loppupuolella. Toisessa erässä jouduimme ongelmiin jäähyjen kanssa ja erästä tuli rikkonainen. Emme päässeet kunnolla viisikkopelaamiseen kiinni ja Ruotsi hallitsi erää, mutta vastaavasti alivoimapelaaminen oli vahvaa ja maalilla Noora Räty hoiti takuuvarmasti loput. Kolmas erä oli tiukkaa taistelua ja molemmilla oli paikkansa ratkaista peli suuntaan tai toiseen. Vaikka Ruotsi saikin kavennuksen aikaiseksi, niin pystyimme pitämään johtomme.

- Joukkueelta todella sitkeä taistelu ja pelaajamme osoittivat mahtavaa luonnetta. Ruotsi oli vahva, mutta kykenimme kovassa paikassa kovaan suoritukseen. Toisaalta harmittaa että kohtasimme Ruotsin kanssa jo tässä vaiheessa turnausta, koska pelillisesti molemmat joukkueet voisivat hyvinkin pelata sijoista 1-4.  Joka tapauksessa tämä on erittäin hieno voitto ja meillä on perjantaina hieno mahdollisuus taistella finaalipaikasta.

Etsi sivustolta