lauantai, 14 huhtikuu 2012 10:25

Naisleijonat pronssiotteluun: "Avausvoitto Kanadasta entistä lähempänä"

Kirjoittanut VALMENTAJA/JOUKKUEENJOHTAJA PETTERI KILPIVAARA

120413_FIN_CAN_CarolineOullette_NooraRaty_AndreRinguette.jpg

Naisleijonien päävalmentajan Pekka Hämäläisen mukaan välierätappio Kanadalle oli pettymys, mutta lauantain pronssipeliin joukkue lähtee nälkäisenä. Tässä valmentaja Petteri Kilpivaaran raportti välieräottelusta!


Suomen Naisleijonien tavoite finaalipaikasta jäi toteutumatta kun Kanada peittosi Suomen 5-1 (2-0,1-1, 2-0) ja näin ollen joukkue pelaa pronssimitalista lauantaina kello 15.00 paikallista aikaa. Vastaan asettuu Sveitsi, joka perjantain iltaottelussa hävisi USA:lle.

Suomi aloitti ensimmäisen erän turhan varovaisesti ja Kanada hyödynsi tämän tulemalla kovaa heti alusta asti. Kanada iski kaksi maalia erän ensimmäisen puoliskon aikana ja hallitsi muutoinkin erää.

Toiseen erään Suomi tuli paremmin mukaan ja erä olikin selvästi tasaisempi kuin ensimmäinen. Kanada lisäsi johtonsa 3-0:aan erän alkupuoliskolla Suomen kiekonmenetyksen jälkeen. Suomi sai kavennuksen aikaiseksi ylivoimalla, kun Karoliina Rantamäki ohjasi Saija Tarkin siniviivalaukauksen Kanadan verkkoon. Erätauolle siirryttiin täten Kanadan 3-1-johtolukemissa.

Suomi tuli kolmanteen erään latautuneena, mutta Kanada pystyi pitämään pelin hallussaan ja teki erän aikana vielä kaksi lisämaalia voittaen ottelun lopulta 5-1.

Päävalmentaja Pekka Hämäläisen kommentit:
- Tavoitteenamme oli finaalipaikka ja siksipä pettymys on tietenkin päällimmäisenä tunteena. Emme tänään päässeet pelillisesti ja henkisesti sille tasolle joka olisi vaadittu tavoitteen toteutumiseksi. Ensimmäinen peli Kanadaa vastaan alkusarjassa oli meiltä parempi kuin tämä välieräpeli.

- Vaikka tänään emme vielä saavuttaneetkaan sitä ensimmäistä voittoa Kanadaa vastaan, olen luottavainen sen suhteen että se avausvoitto on entistä lähempänä. Nyt ajatukset on jo käännetty huomiseen pronssipeliin ja haluamme ilman muuta päättää turnauksen ryhdikkäästi ja voittaa pronssia.

Katso ottelut huippuhetket:

{hwdvs-player}id=388|width=450|height=250|tpl=playeronly{/hwdvs-player}

Etsi sivustolta