lauantai, 28 helmikuu 2015 10:19

Huippu-Pohjolan yksi nimikkopelaaja muistelee uraansa - “Aina pitää pyrkiä parhaimpaansa”

Kirjoittanut
Huippu-Pohjolan yksi nimikkopelaaja muistelee uraansa - “Aina pitää pyrkiä parhaimpaansa” Jukka Salminen.

Karjala-turnauksen yhteydessä marraskuussa aateloitiin viisi uutta Jääkiekkoleijonaa. Yksi heistä oli numerolla 225 aateloitu maailmanmestari Janne Niinimaa joka toimii Huippu-Pohjolassa Jannet-joukkueen nimikkopelaajana.

Niinimaata haastateltiin ennen Karjala-turnausta Tampereella jossa hän oli asiantuntijana kommentoimassa Liiga-ottelua. Videolla Janne kertoo millaisia tunteita uransa varrella hän sai jääkiekon parissa kokea jonka lisäksi hän muistelee uran alkuvaiheitaan, mitä on erinomaisuuteen pyrkiminen ja jatkuva oppiminen sekä yhteisön merkitys jääkiekossa.

 

 

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia. Lähde: Suomen jääkiekkomuseo.

Huippu-Pohjola vuosi vuodelta

Mikä oli Huippu-Pohjola?

Jääkiekkoliiton Pohjola-leiri järjestettiin vuosina 2010-2015 kaksiosaisena. Ns. pääleiri, nimeltään Huippu-Pohjola, kokosi Vierumäelle leirivuonna 15 vuotta täyttäneiden poikien ikäluokan parhaimmiston. Ennen Huippu-Pohjolaa järjestettiin Pohjola-leirin (tai "koulutus-Pohjolan) nimellä leiri vuotta nuoremmille. Huippu-Pohjola oli näistä kahdesta leiristä se, joka jatkoi 1960-luvun alussa käynnistyneen talvisuurleirin traditiota.

Etsi sivustolta