keskiviikko, 23 toukokuu 2018 16:44

Future Olympic Lions -leirillä keskityttiin maalintekoon - Henri Nikkanen: "Maalinteko ei ole koskaan riittävän hyvällä tasolla"

Kirjoittanut
Henri Nikkanen keskiviikon aamuharjoituksissa. Henri Nikkanen keskiviikon aamuharjoituksissa. Pasi Mennander

Hyökkääjä Henri Nikkanen koki keskiviikkona päättyneen Future Olympic Lions -leirin oivalliseksi tehopaketiksi uuden kauden alkuun.

- Tosi mukava leiri ja hyviä maalintekoharjoituksia, Nikkanen summasi.
- Leirillä tuli enemmän toistoja kuin seurajoukkueharjoituksissa. On hyvä muistuttaa näitä asioita mieliin kauden alussa, silloin niihin kiinnittää huomiota arjessakin.

Pelaajille ilmoitettiin leirin alussa, että kolmen leiripäivän aikana keskityttäisiin maalintekoon. Jäätreenit, oheisharjoitukset ja luennot keskittyivät siihen, että tulevalla kaudella kiekot löytävät aiempaakin paremmin verkkoon.

- Maalinteko ei ole pelaajalla koskaan riittävän hyvällä tasolla. Sitä pystyy aina parantamaan. Jääkiekossa maalit ratkaisevat, joten se on aihe, jota pitää koko ajan kehittää, Nikkanen sanoi.

Nikkasen, 17, vahvuudet ovat hyökkäyspelissä ja verkkokin on heilunut, mutta parannettavaa löytyy. Jos peli sujuu, ensi keväänä hänelle voi avautua mahdollisuus iskeä kiekkoja maaliin myös poikien MM-kisoissa.

- Pyrin olemaan yllätyksellisempi, peittämään paremmin ratkaisuni, jolloin veskarin on vaikeampi lukea mitä teen. Voi feikata syöttöä ja ampua, peittää laukausta tai lopulta syöttää.

Nikkasen paluu JYPistä kotiseuduilleen Mikkeliin ja Jukureihin julkistettiin toukokuun puolivälissä.

- Vien Mikkeliin kaiken oman osaamiseni. Vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä, mutta en aio ottaa mitään hirveitä tulospaineita. Oma paras pintaan ja katsotaan mihin se riittää.

Henri Nikkasen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Vuoden 2018 Future Olympic Lions -leirin kaikki uutisotsikot Leijonat.fi:ssä

 

 

Future Olympic Lions vuosi vuodelta

Etsi sivustolta