torstai, 09 heinäkuu 2015 18:46

IIHF Development Camp 2015 // ”Tämä on hieno kokemus kaikille paikalla oleville”

Kirjoittanut
Taitokilpailussa Kalle Väliaho antoi kulmasta syöttöjä kilpailijoille. Taitokilpailussa Kalle Väliaho antoi kulmasta syöttöjä kilpailijoille. Petteri Ikonen

Suomen Jääkiekkoliiton Kymi-Saimaan ja Savo-Karjalan alueiden aluevalmentajana työskentelevä Kalle Väliaho on vakiokasvo IIHF:n Development Campilla. Hän on ollut mukana vuodesta 2004 saakka.

- Opiskelin tuolloin Vierumäellä, ja opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua leirille ja saada opintopisteitä. Seuraavana vuonna halusin uudestaan mukaan, ja lopulta IIHF alkoi pyytää minua mukaan, Väliaho muistelee.

Vuoden 2015 kehitysleirillä Väliaho toimii yhden joukkueen mentorivalmentajana.

- Tarkoituksena on ohjata joukkuetta, sparrata joukkueen valmennusta ja antaa valmennukselle palautetta, Väliaho selventää.

- Välillä on tehty myös niin, että pelaajat itse suunnittelevat harjoituksensa. Pelaajat jaetaan pienryhmiin, ja jokainen ryhmää tekee omat harjoituksensa. Valmentajat seuraavat vierestä ja ohjaavat tarvittaessa.

Väliahon mielestä leirin parhaat puolet ovat muun muassa kansainvälisyys ja uusiin ihmisiin tutustuminen.

- Onhan tämä paikalla oleville suomalaisille täysin erilainen leiri kuin mitä tavalliset leirit ovat. Täällä olemme tekemissä ulkomaalaisten kanssa, ja tämä on hieno kokemus kaikille paikalla oleville.

Väliahon tavoin myös moni ulkomaalainen valmentaja saapuu kehitysleirille vuodesta toiseen.

- Itselleni on mukavaa se, kun näen täällä vanhoja tuttuja, joita on kertynyt vuosien varrelta juuri näiltä leireiltä, Väliaho päättää.

 

Etsi sivustolta