keskiviikko, 30 joulukuu 2015 09:43

Erkki ”Neka” Haapanen Jääkiekkoleijona #233

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Erkki "Neka" Haapanen liikuttui aateloinnin myötä. Erkki "Neka" Haapanen liikuttui aateloinnin myötä. Pasi Mennander

Erkki “Neka" Haapanen tunnetaan vuosikymmenten ajan tekemästään tinkimättömästi työstään suomalaisen jääkiekon eteen.

Hän on jääkiekkopiireissä pidetty, arvostettu ja tunnettu huoltaja, jolla on kokemusta eri ikäkausimaajoukkueista aina A-maajoukkueeseen asti.

Haapanen on vastannut useana kesänä myös NHL-pelaajien kesäharjoittelun huoltotehtävistä.

Aateloinnistaan selvästi liikuttunut Haapanen kertaa pitkää ja vaikuttavaa uraansa ja nostaa tärkeämmäksi muistokseen ihmiset.

Vuosikymmenten aikana sukupolvet ovat hallille vaihtuneet ja Haapanen on pistänyt sen merkille.

- Pelaajat on tullut vähän fiksummiksi. Luulen, että koulutus on auttanut asiaa ja olen vuosien aikana puuttunut pelaajien käyttäytymiseen, jos on ollut ongelmia. En ole mitenkään pahasti sanonut, vaan keskustellut, Haapanen miettii isällisesti.

Joukkueena toimiminen ja yhdessä tekeminen nousee useaan otteeseen esille keskustelussa. Haapanen tiivistää Leijona-hengen taisteluun.

- Se Leijona-henki on joukkueessa sisällä. Siellä taistellaan. Jokaisen jätkän odotetaan taistelevan joukkueen eteen. Siitä se lähtee, Pohjola-leirin järjestäjänä yli 30 vuotta toiminut Haapanen tunnelmoi. 

Lisätietoa ”Nekan” urasta löydät täältä.

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta