lauantai, 07 marraskuu 2015 17:45

Pekka Rantaselle Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinto

Kirjoittanut Toimitus
Pekka Rantaselle Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinto Jääkiekkomuseon arkisto

Pekka Rantanen on ensimmäinen Hockey Hall of Fame Finlandin jakaman elämäntyöpalkinnon saaja.

Pekka Rantanen on toiminut Rauman Lukon nuorten valmentajana puolen vuosisadan ajan. Vahvan raumalaisikäluokan 1956–58 edustajat Jouni Rinne, Matti Forss, Jari Laiho, Juhani Wallenius*, Jouni ja Timo Peltonen, Pekka Strander, Kari Kaupinsalo ja Harri Tuohimaa saivat arvokasta oppia ja kehittyivät huimin askelin Pekka Rantasen akatemiassa matkalla huippukiekkoilijoiksi. Joukkueet menestyivät hyvin nuorissa, sijoittuivat SM-mitaleille voittaen yhden kullan, kaksi hopeaa ja neljä pronssia.

Pekka Rantasen intohimo on ollut jääkiekko, ja vielä kaudella 2013–14 hän oli mukana Lukon juniorivalmennuksessa jakaen tietojaan aloitteleville raumalaiskiekkoilijoille. Pekka Rantanen on kokenut raumalaisen jääkiekkoilun elämäntyökseen ja on aina ollut tinkimätön periaatteen mies. Hän ei ole milloinkaan hakeutunut julkisuuteen eikä otsikkoihin, mutta on yksi niistä henkilöistä, joita tulee nostaa esille suomalaisen jääkiekon menestyksen kehityskulussa.

Lähde: Hockey Hall of Fame Finland.
 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta