lauantai, 07 marraskuu 2015 17:45

Jääkiekkoleijona numero 234: Rauli Virtanen

Kirjoittanut Toimitus
Jääkiekkoleijona numero 234: Rauli Virtanen Jääkiekkomuseon arkisto

Rauli Virtasen ura pääsarjatason palloilijana jakaantui kesään ja talveen. Kesällä Rauli vieritti nahkakuulaa Ilves-Kissoissa ja Tampereen Palloilijoissa kahdeksan kauden ajan sekä pelasi kauden Kanadassa FC Toronto Estonian joukkueessa.

Maaotteluedustuksia Rauli Virtaselle kertyi kaksi A-maajoukkueessa sekä kerran B- ja nuorten maajoukkueessa. Hän saavutti nuorten SM-kultaa 1957 ja mestaruussarjassa SM-hopeaa 1962. Lisäksi monilahjakkuus juoksi pikamatkoja alittaen 11 sekunnin haamurajan kymmenesosalla.

Kanadaan kiekko-oppeja hakemaan lähtenyt Rauli Virtanen edusti Toronto St. Mike’s junioriseuraa, josta siirtyi Ilveksen edustusjoukkueeseen. Jääkiekon pääsarjassa hän pelasi 1957–1961 voittaen kerran SM-kultaa. Pelaajauransa jälkeen hän toimi päävalmentajana Ilveksessä kaudella 1964–65, jolloin Porin Karhut löi Ilveksen ylimääräisessä uusintaottelussa, Ässissä kaudella 1967–68 ja Jokereissa kaudella 1972–73. Lisäksi Rauli Virtanen on toiminut Suomen nuorten maajoukkueen valmentajana ja Leijonien kakkosvalmentajana. Hän kuului myös vuosia Jääkiekkoliiton valmennus-, nuoriso- ja valitsemisvaliokuntiin.

Rauli Virtanen teki elämäntyönsä uraa uurtavana mailatehtailijana. Tuotemerkit Blackhawk, Koho, Diamond, Cooper ja Nike kaikki liittyvät tavalla tai toisella Rauli Virtasen elämäntyöhön, jonka hän suoritti Pälkäneellä, Yhdysvaltain Farmingdalessa, Long Islandilla sekä Forssassa.

Lähde: Hockey Hall of Fame Finland.

 


 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta