lauantai, 07 marraskuu 2015 17:45

Jääkiekkoleijona numero 233: Erkki Haapanen

Kirjoittanut Toimitus

Erkki Haapanen, kiekkopiireissä tunnettu paremmin lempinimellä ”Neka”, on eräs Suomen ansioituneimmista jääkiekkohuoltajista.

Nekan ura alkoi syntymäkaupungissa Forssassa ja jatkui hänen muutettua pääkaupunkiseudulle. Hänellä on pitkä ja ansiokas ura maajoukkueiden huoltajatehtävissä sekä NHL-ammattilaistemme kesäharjoittelun huoltotehtävissä. Hän on ollut kasvattamassa kokonaisia kiekkosukupolvia monissa kiekkokouluissa. Kansainvälisen uran huipentuma oli toimiminen KHL-joukkue Avangard Omskin huoltajana yhden kauden ajan.

Neka Haapasen ansiot Suomen Jääkiekkoliiton Pohjola-leirin organisoinnissa ovat mittavat yli 30 vuoden ajalta. Hänen ammattitaitonsa yhdistettynä hänen huumorintajuunsa ja tilannehallintaan on tehnyt hänestä luottohenkilön monille tähtipelaajille. Lisäksi Neka Haapasella on ollut merkittävä rooli MM-kotikisojen huoltojärjestelmän suunnittelussa ja toteuttamisessa. Hän jakaa edelleen aktiivisesti kokemustaan järjestämällä jääkiekkojoukkueiden huoltajille koulutustilaisuuksia ympäri vuoden.

Mika Kaurismäen elokuvassa Laitakaupungin Valot näytellyt ja Helsingin vuoden portsariksi vuonna 2006 valittu, entinen Kosmos-ravintolan ovimies Haapanen on vastaanottanut Suomen Urheilugaalan myöntämän Uno Elämäntyöpalkinnon vuonna 2006.

Lähde: Hockey Hall of Fame Finland.


 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta