lauantai, 07 marraskuu 2015 17:45

Hockey Hall of Fame Finland toivottaa tervetulleiksi seitsemän uutta Kiekkoleijonaa

Kirjoittanut Toimitus
Hockey Hall of Fame Finland toivottaa tervetulleiksi seitsemän uutta Kiekkoleijonaa Jääkiekkomuseon arkisto

Jari Kurri, Hockey Hall of Fame Finlandin aatelointitoimikunnan puheenjohtaja, julkaisi tänään seitsemän uutta Jääkiekkoleijonaa. 

Leijonalauma toivottaa tervetulleiksi joukkoonsa pelaajakategoriaan Saku Koivun, Pekka Leimun, Tiia Reiman, Kimmo Rintasen ja Teemu Selänteen sekä kaksi vaikuttajaa, Erkki Haapasen ja Rauli Virtasen. Aatelointitilaisuus järjestetään Helsingissä Nuorten MM-kisojen yhteydessä joulukuun 29. päivänä. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Hockey Hall of Fame Finland on aateloinut vuodesta 1985 alkaen 234 ansioitunutta Jääkiekkoleijonaa, joista 159 on pelaajia, 11 erotuomareita, 20 valmentajia ja 46 vaikuttajia. 

Hockey Hall of Fame Finland palkitsee myös Pekka Rantasen Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinnolla. Palkinto myönnetään nyt ensimmäistä kertaa.

Lähde: Hockey Hall of Fame Finland.
 

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta