keskiviikko, 18 marraskuu 2020 20:21

IIHF:n hallitus kuuli asiantuntijatyöryhmää – Selvitystyö miesten kevään MM-kisojen kohtalosta jatkuu

Kirjoittanut
IIHF:n hallitus kuuli asiantuntijatyöryhmää – Selvitystyö miesten kevään MM-kisojen kohtalosta jatkuu Matti Nenonen

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) hallitus kokoustaa keskiviikkona ja torstaina, keskiviikon kokouksessa käsiteltiin mm. Valko-Venäjälle ja Latvialle myönnettyjen 2021 miesten MM-kisojen tilannetta.

IIHF kertoo tiedotteessaan, että sen hallitus sai tutustuttavakseen syyskuussa nimetyn asiantuntijaryhmän selvityksen kevään MM-kisoista.

IIHF:n hallitus kävi päivän aikana pitkällisen keskustelun asiasta, muttei vielä ollut valmis tekemään päätöstä suuntaan eikä toiseen.

– Selvitys oli hyvä alku, mutta päätöksen tekeminen ottaa vielä aikansa. Työ parhaan ratkaisun löytämiseksi jatkuu, IIHF:n puheenjohtaja René Fasel kertoo IIHF:n keskiviikkoiltana julkaisemassa tiedotteessa.

IIHF:n hallituksen varapuheenjohtajana toimivalla Kalervo Kummolalla ei ole tässä vaiheessa lisättävää tiedotteeseen.

– Päätösten aika on myöhemmin, Kummola kommentoi.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ei ole yllättynyt, ettei IIHF tässä vaiheessa pystynyt tekemään päätöksiä kevään osalta.

– Oli varmasti välttämätöntä ottaa asiassa edelleen aikalisä. Olemme luonnollisesti kaikki tietoisia Valko-Venäjän tilanteesta, joka on tällä hetkellä erittäin huolestuttava. Keskustelut muiden kisoissa pelaavien maiden ja IIHF:n kanssa jatkuvat ja on todettava, että tämä on äärimmäisen vaikea tilanne.

– Valko-Venäjän ihmisoikeuskysymysten ohella koronaviruspandemia asettaa useita kysymysmerkkejä MM-kisojen kaltaisten suurtapahtumien järjestämiselle, Nummela toteaa.

Miesten MM-kisakeskustelun lisäksi IIHF:n hallitus päätti kokouksessaan peruuttaa kaikki tälle kaudelle suunnitellut alempien divisioonien MM-kisat käynnissä olevan koronaviruspandemian vuoksi. Myös naisten olympiakarsintojen ajankohtaa myöhäistettiin alkuperäisestä.

Jo aiemmin syksyllä IIHF perui tammikuulle suunnitellut alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat. Tällä hetkellä järjestelyt jatkuvat miesten kisojen lisäksi vuodenvaihteessa pelattavien alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen ja keväällä kalenterissa olevien alle 18-vuotiaiden poikien ja naisten MM-kisojen osalta.
 

Lue lisää
- IIHF:n tiedote 2021 MM-kisoista
- IIHF:n tiedote alempien divisioonien MM-kisojen peruutuksista

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia