sunnuntai, 08 marraskuu 2020 21:57

Vili Saarijärvi tyytyväisenä: "Ei ihan sellainen unelmamaali, mutta en vaihtaisi pois!"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Vili Saarijärvi Vili Saarijärvi Mika Kylmäniemi

Suomi kohtasi perinteikkäässä isänpäivän ottelussa rakkaan länsinaapurin, Ruotsin. Leijonilla oli paljon hampaan kolossa, sillä sinivalkoisten otteet kotiturnauksessa olivat olleet varsin tahmeat ja alla olikin kaksi tappiota. Lupaavasti ei alkanut turnauksen päätösottelukaan, sillä sinikeltaiset karkasivat toisessa erässä jo 2–0-johtoon. Suomi aloitti kuitenkin hurjan takaa-ajon ja pääsikin kaventamaan tilanteeksi 2–1 Aleksi Saarelan osumalla.

Päätöserä alkoi Suomen kannalta vaikealla tavalla, kun Leijonalauma joutui taistelemaan alivoimalla viidellä kolmea vastaan. A-maajoukkueen ensikertalainen Vili Saarijärvi pääsi kuitenkin huudattamaan kotiyleisöä iskemällä monien alivoimaminuuttien jälkeen Leijonat tasoihin ja lukemiksi 2–2. Valtteri Kemiläinen pääsi tykittämään Leijonille ylivoimalla voittomaalin vajaa kolme minuuttia ennen pelin loppua. Suomi siis pääsi päättämään Karjala-turnauksen makeaan 3–2-voittoon Tre Kronorista.

– Hyvä fiilis jäi, että saatiin pelattua paras peli tuohon loppuun, mikä oli tarkoituskin. Hyvin noustiin rinnalle ja sitten ohi ja pystyttiin taistelemaan tuo loppu ja mun mielestä ansaittiin toi voitto tänään, tärkeän tasoitusmaalin viimeistellyt Saarijärvi totesi tyytyväisenä taiston tauottua.

Saarijärvi on jo tuttu nimi alle 20-vuotiaiden MM-kultajoukkueesta ja tämän illan myötä A-maajoukkueen debytantilla on vyöllään myös ensimmäinen A-maajoukkuemaali.

– Siinä kun sain viivaan kiekon, niin näin että siinä on hyvä tila ja aika keskellä. En ole ihan varma kaatuiko se niiden (ruotsalaisten) kaveri siinä vai mitä tapahtui ja toinen kaveri lähti vähän purasee meidän toiseen pakkiin, (Alex) Lintuniemeen, niin sitten ajattelin siinä että hurautan tuosta niiden keskeltä ja no, sitten siitä aukesikin hyvä kutipaikka ja sattui menemään längeistä sisään, 23-vuotias puolustaja kuvaili tasoitusosumaansa.

– Ei ehkä ollut ihan sellainen unelmamaali, mutta en kyllä tota vaihtaisi pois!

 

 

AHL:stä täksi kaudeksi Liigaan ja Lukon riveihin siirtynyt Saarijärvi niputti yhteen Leijonien otteet Karjala-turnauksen osalta.

– Oli vähän tahmea startti (turnaukseen) ja ei ehkä oltu ihan samalla sivulla ekassa pelissä. Se Tshekki-peli oltiin yhtenäisempi ja tavallaan tiiviimpi joukkue ja pystyttiin pelaamaan tiiviinä viisikkona. No, tänään sitten pystyttiin koko kuuskymppinen pelaamaan ihan hyvää kiekkoa. Totta kai harmittaa ne kaksi ekaa peliä, mutta jäi hyvä ja positiivinen fiilis tästä vikasta pelistä ja kyllähän se on aina mukavampi näin isänpäivän kunniaksi voittoon lopettaa.

Saarijärvi pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa, monen rapakon takana vietetyn vuoden jälkeen. RoKin kasvatti oli omiin otteisiinsa varsin tyytyväinen nyt myös aikuisten kansainvälisellä tasolla.

– Ihan hyvältä tuntui henkilökohtaisesti, että jalka kyllä riittää. Kai tuo pelinopeus on nopeampaa täällä, mitä se on Liigassa. Ratkaisut pitää tehdä nopeammin ja kamppailla pikkasen kovempaa, mutta hyvä fiilis jäi henkilökohtaisesti itellään omasta tasosta ja tosta miten varsinkin jalalla pärjäsi, nuori puolustaja aprikoi ja päätti.

- Vili Saarijärven pelaajakortti Leijonat.fi:ssä


Puolustaja Vili Saarijärvi.


Perinteinen Karjala-turnaus pelattiin Helsingissä Hartwall Arenassa 5.–8.11.2020.


OTTELUOHJELMA:
To 05.11.2020
14.30 Tshekki 3–1 Ruotsi
18.30 Venäjä 6–2 Suomi
La 07.11.2020
13.30 Ruotsi 1–2 VL Venäjä
17.30 Suomi 0–2 Tshekki
Su 08.11.2020
13.30 Tshekki 0–3 Venäjä
17.30 Suomi 3–2 Ruotsi

PÄÄSYLIPUT:
Ticketmaster

OHJEET YLEISÖLLE:
Yleisöohje
Q&A


TV5 JA DPLAY TARJOAVAT OTTELUT KOTIKATSOMOIHIN


KAIKKI A-MAAJOUKKUEEN UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ


 

Etsi sivustolta