tiistai, 17 marraskuu 2020 19:27

A-maajoukkue matkaa joulukuussa Venäjän EHT-turnaukseen – Myös Leijonien avausottelu pelataan Moskovassa Suomen sijaan

Kirjoittanut SJL toimitus
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomi ja Tshekki avaavat Venäjän EHT-turnauksen tänä vuonna Moskovassa. Suomi ja Tshekki avaavat Venäjän EHT-turnauksen tänä vuonna Moskovassa. Matti Nenonen

A-maajoukkueen seuraava tapahtuma on joulukuussa pelattava Venäjän Euro Hockey Tourin (EHT) turnaus, Channel One Cup.

Leijonien oli määrä avata turnaus Tshekkiä vastaan kotimaan kaukalossa, mutta Karjala-turnauksen tavoin myös joulukuun Venäjän EHT-turnauksessa kaikki joukkueet pelaavat pelinsä yhdessä ja samassa paikassa, tällä kertaa Moskovassa.

Näin ollen myös Suomeen torstaina 17.12. pelattavaksi suunniteltu Suomen ja Tshekin välinen ottelu pelataan Moskovassa. Turnauksen tarkempi otteluohjelma kellonaikoineen julkistetaan lähiaikoina.

Miesten Euro Hockey Tourin turnausten avauspäivän otteluista vain isäntäjoukkueen ottelu on pelattu perinteisesti turnauksen pääpaikassa. Vierasjoukkueet isännöivät kukin vuorollaan toista avauspäivän ottelua, mikä tarkoittaa, että jokainen EHT-maa saa kauden aikana oman turnauksensa lisäksi yhden kotiottelun lisää.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi osallistuvien joukkueiden terveys turvataan mittavin järjestelyin, jotka eivät mahdollista nk. vaihto-ottelun pelaamista.

Venäjän turnauksen järjestelyt noudattavat pitkälti Karjala-turnauksesta tuttuja käytäntöjä. Joukkueet mm. saapuvat maahan charter-koneilla, käyvät läpi testausprotokollan, liikkuvat paikan päällä ainoastaan turnausajoneuvoilla ja toimivat turnausajan hotellin ja areenan kattavassa ”kuplassa” ilman ulkopuolisia kontakteja.

Karjala-turnauksen tavoin myös Venäjän turnauksen päiväpelit, joissa isäntämaa ei pelaa, pelataan ilman yleisöä. Kotikatsomoihin miesten EHT-turnaukset Suomessa välittävät TV5-kanava ja Dplay-palvelu.

Suomen joukkue Venäjän EHT-turnaukseen julkistetaan maanantaina 7. joulukuuta.

A-maajoukkueen ohjelma 2020-21

05.11.-08.11.2020:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki

17.12.-20.12.2020:
Channel One Cup (EHT), Moskova, Venäjä

11.02.-14.02.2021:
Beijer Hockey Games (EHT), Malmö, Ruotsi

12.05.-15.05.2021:
Czech Hockey Games (EHT), Praha, Tshekki

21.05.-06.06.2021:
MM-kisat, Riika, Latvia

Etsi sivustolta