torstai, 07 marraskuu 2019 22:08

Harri Pesonen: Mestaruusviirin nosto herätti tunteita – illan saldona kaksi maalia

Kirjoittanut Sari Luhanka
Harri Pesonen Harri Pesonen Matti Nenonen

Keväällä 2019 MM-kultaa voittaneen Suomen maajoukkueen mestaruusviiri nostettiin torstai-iltana Hartwall-Areenan kattoon ennen maajoukkueen syksyn ensimmäistä ottelua Venäjää vastaan Karjala-turnauksessa.

Hyökkääjä Harri Pesonen iski Suomen joukkueen viimeisen maalin (3-1) kevään 2019 MM-kisoissa Slovakian Bratislavassa. Karjala-turnauksessa Pesonen jatkoi maalitehtailua tekemällä sekä Suomen ensimmäisen että viimeisen maalin Venäjä-ottelussa.

Millaisia tunteita mestaruusviirin nostaminen herätti?

– Kyllähän siinä vähän ehkä joutui tunteita pidättelemään, varsinkin, kun sitä videota katseltiin. Kyllä se sen verran syvälle viime keväänä meni. Hieno videopätkä ja hieno hetki - nämä tulee kyllä muistamaan aina. 

Karjala-turnauksessa pelaa nyt 13 pelaajaa viime kevään mestaruusjoukkueesta. Joukkueen kokoontuminen taas yhteen oli kaikista mukavaa.

– Kevään mestaruuden ja juhlinnan jälkeen joukkue otti omaa aikaa perheen ja kavereiden kanssa, vaikka jonkun verran kesän aikana viestiteltiinkin. Nyt oli kyllä hauska taas nähdä - väkisinkin tuli hymy huulille, kun päästiin poikien kanssa heittämään niitä samoja vanhoja, väsyneitä vitsejä. Näiden kavereiden kanssa on mukava touhuta treeneissä ja peleissä.

Teit maajoukkueen viimeisen maalin keväällä ja nyt tänään syksyn ensimmäisen, tänään siis yhteensä kaksi maalia, miltä se tuntuu?

– En tuossa pelissä sitä niin ajatellut, mutta hyvältähän se tuntuu. Ja onhan se aina spessua päästä tekemään maajoukkueessa maaleja. Ainahan se sytyttää ja on tän lajin suola. Hyvä peli tänään meiltä, mutta kyllä me vielä pystytään parantamaan viikonlopun peleihin.

Leijonien pelit jatkuvat lauantaina ottelulla Tsekkiä vastaan ja sunnuntaina vastaan luistelee Ruotsi.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

Etsi sivustolta