torstai, 08 marraskuu 2018 10:10

Leijona-debytantti Teemu Turunen: "Vähän silleen mietin että wau, minäkö?"

Kirjoittanut Siiri Markkanen

Suomi kohtaa torstaina Karjala-turnauksen avausottelussaan Venäjän. Leijoinien perämiseen paluun tekevä Jukka Jalonen valitsi tämän kertaiseen joukkueeseen paljon nuoria ja innokkaita ensikertalaisia näyttämään kyntensä. Yksi heistä on HPK:n hyökkääjä Teemu Turunen, joka oli luonnollisesti iloisissa tunnelmissa turnauksen alla.

- Tosi hyvät, mutta myös vähän sellaiset odottavat on fiilikset. Onhan se hieno fiilis, kun tuli valituksi tänne ja on kunnia-asia päästä edustamaan Suomea ja pukea Leijona-paita päälle. Se on ollu mun unelma pienestä pitäen, Turunen tunnelmoi tiistaina Leijonien mediatilaisuudessa.

22-vuotias hyökkääjä myönsi olleensa hieman ihmeissään, kun kutsu maajoukkueeseen tuli.

- No vähän silleen mietin että wau, minäkö? Mutta toisaalta on menneet hyvin pelit nyt syksyllä, joten hyvät fiilikset tuli!

Mitään paineita tai erityisiä tavoitteita Turunen ei itselleen ole asettanut ensimmäisiä A-maajoukkueotteluitaan ajatellen.

- No enpä oikeestaan. Meen vaan pelaamaan ja koitan pelata sillä tavalla ja tasolla, mitä oon pelannu seurajoukkueessakin. Yritän tuoda niitä samoja asioita myös nyt täällä Karjala-turnauksessa, hyökkääjä tuumii.

Kotiturnauksen joukkueessa on muutamia vanhoja konkareita, mutta rungoltaan joukkue on kovin nuori. Suurin osa pelaajista pelaa Venäjällä KHL:ää, mutta löytyy Leijonien riveistä sentään joitakin jo ennestään tuttuja kasvoja.

- No muutama tuttu täällä on joo. Toi Oula (Palve) ja Petteri Lindbohm ainakin. Ja tietysti valmennuspuolella (Antti) Pennanen, kun sehän on mulla seurajoukkueessakin valmentajana.

Jokerikasvatilla on vyöllään maajoukkueotteluita U16-U20-ikäluokista, joten jonkin verran kokemusta kansainvälisistä peleistä Turusella jo kuitenkin on.

- No oli ainakin hienoja reissuja eri paikkoihin, varsinkin noissa neljän maan turnauksissa. Kovasti taistelin, että olisin päässyt myös mukaan arvokisoihin, mutta niitä ei tullut. Kakskymppisten mukana oli tosi mukava olla, ne meni ihan hyvin ne jotkut pelit mitä pääsin niiden kanssa pelaamaan, Turunen muistelee.

Helsinkiläissyntyinen Turunen pitää junnujen- ja nuorten maajoukkueessa vietettyä aikaa hyvänä urapolkuna kohti päätavoitetta; A-maajoukkuetta.

- Siellä painotettiin nimenomaan voittamista ja annettiin niitä tiettyjä avaimia, että jos nimenomaan joskus tulee pääsemään tänne (A-maajoukkuetasolle). Hyviä, kansainvälisiä pelejä jäi käteen kyllä jo siltäkin tasolta.

Kolmatta kauttaan HPK:ssa kiekkoileva Turunen on tällä kaudella iskenyt 20 ottelussa jo 19 tehopistettä ja kärkkyykin pistepörssin viidennellä sijalla.

-  Meidän koko kentällähän on mennyt tosi hyvin, jokainen tietää hyvin oman roolinsa. Viime kausi kun loppui vähän lyhyeen, niin siinä alkukeväästä kun muut vielä pelaili niin me päästiin jo kehittämään kuntoa. Juostiin paljon mäkiä ja semmoista, niin hyvässä kunnossa ollaan nyt; sitä kautta on helpompi pelatakin, hyökkääjä tuumailee syitä onnistuneeseen liigakauden aloitukseen.

- Luistelua mun on aina pitänyt vähän kehittää ja ehkä se on vähän parantunutkin, mutta kyllä siinä on edelleen kehitettävää. Nytten parina viime kautena on ehkä tullut tuota monipuolisuutta enemmän; että pystyy pelaamaan sekä hyökkäys-, että puolustussuuntaan. Varmaan se monipuolisuus on auttanut aika paljon, Turunen puntaroi omia otteitaan ja pelityylissään tapahtuneita mahdollisia muutoksia.

Kuten jo todettu, on Mestiksenkin puolella Jukureiden väreissä viilettänyt Turunen ensikertalainen A-maajoukkueessa ja sen takia vielä varmasti suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi nimi. Leijonat-toimitus antoi hyökkääjälle tilaisuuden kertoa omin sanoin, että millainen kaveri hän oikeastaan sitten on.

- Persoonana ehkä semmonen ilonen ja suht positiivinen, sellainen kaikkien kaveri. Pelaajana sitten olen enemmän sellainen hyökkäyspainotteinen, jolla ei ole oikein mitään erityistä vahvuutta. Ehkä kiekonkäsittely, mutta olen myös aika monipuolinen, pystyn siis pelaamaan paikkaa tai roolia kuin roolia, Turunen tuumailee ja pienen mietiskelyn jälkeen kuvailee itseään.

-Luistelu ja laukaus on sitten sellaiset ehdottomat kehityskohteet.

Entä onko Jokerien kasvatilla kenties jotain tiettyä asiaa, josta joukkuekavereilta tulisi kuittia tai erityismainintaa?

- En mä oikein tiedä! Ehkä välillä jos parta saattaa kasvaa liian pitkäksi niin siitä tulee sitten kommenttia, jos jostain tulee. Ja sitten myös ehkä vielä siitä, että mä oon sellanen liian tarkka. Mulla on sellasia tiettyjä rituaaleja mitä pitää tehdä esim pelipäivänä, Turunen myöntää ja nauraa.

Kävi Karjala-turnauksessa miten kävi, loppukauden muut tavoitteet ovat Turuselle selkeät.

- No tietysti seurajoukkueessa voittaa mahdollisimman paljon pelejä ja voittaa mestaruus. Mulla on iso rooli ja vastuu siellä, niin tavoite on auttaa seurajoukkueessa mahdollisimman paljon.
 

Karjala-turnaus käynnistyy torstaina, Suomi saa klo 18.30 käynnistyvässä avausottelussa vastaansa Venäjän. Pääsyliput Karjala-turnaukseen myy Ticketmaster, jonka verkkopalvelusta voi tulostaa myös ilmaislippuja perjantain 9.11. Suomi-kiekkopäivään. Kotikatsomoihin ottelut välittää televisiossa Yle TV2 ja radiossa Yle Puhe.

- Suomen joukkue Karjala-turnauksessa
- Karjala-turnauksen otteluohjelma & tilastot

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia