maanantai, 14 touko 2018 01:52

Päävalmentaja Marjamäki pettyi Leijonien viimeistelyyn: "Tuolla tehokkuudella ei voita peliä"

Kirjoittanut
Tähän tilanteeseen jatkoaika päättyi: Saksan Markus Eisenschmid ohjasi kiekon ohi Ville Husson. Tähän tilanteeseen jatkoaika päättyi: Saksan Markus Eisenschmid ohjasi kiekon ohi Ville Husson. Matt Zambonin/HHOF-IIHF Images

- Alussa pelasimme hyvin ja teimme maalin, sitten oli vaikeampaa. Viimeinen erä oli selkeästi meidän parhaamme, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi 2-3-jatkoaikatappioon päättyneen Saksa-ottelun.

Suomi lähti otteluun allaan lauantai-illan 5-1-voitto Kanadasta. Marjamäen mukaan lähtökohta Saksa-peliin oli haastava.

- Tiesimme, että pelistä tulee vaikea tunteikkaan iltapelin jälkeen. Saksalla ei ollut enää panosta ja heillä oli tappio allaan, he saattoivat pelata vapautuneesti, Marjamäki kertasi lähtökohtia.

Suomi sai otteluun hyvän startin, kun Eeli Tolvanen vei Leijonat 1-0-johtoon ajassa 2.26.

- Saimme nopeasti avausmaalin. Jälkikäteen ajatellen olisi ehkä kannattanut mennä tasaisesti pitempään, emme olleet oikein parhaimmillamme.

- Kolmas erä oli loistava. Päätimme kopissa, että näytämme, mistä tämä joukkue on tehty. Saimme tasoituksen ja mahdollisuudet oli voittaakin, mutta tehokkuus oli huono: yli 20 maalipaikkaa, kaksi tehtyä maalia, se on alle 10 prosenttia. Tuolla tehokkuudella ei voita peliä.

Maanantain välipäivän jälkeen Suomi kohtaa alkulohkon päätöspelissään USA:n. Kolmen pisteen voitolla Leijonat nousisi lohkovoittajaksi.

- Vastaan tulee huippujoukkue. USA on kuin Kanada, heillä on hirveästi yksilötaitoa, ehkä vielä hiukan liukkaammat ja paremmalla itseluottamuksella varustetut yksilöt. Iso haaste meille, mutta mukava haaste.

Ottelun Saksa-Suomi tilastotapahtumat tulospalvelussa
MM-kisojen tapahtumasivu kertoo mm. kisojen jatko-ohjelman
MM-kisojen kaikki uutisotsikot Leijonat.fi:ssä

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia