lauantai, 07 huhtikuu 2018 09:10

Kasper Björkqvist: ”Todella iso kunnia olla täällä”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Kasper Björkqvist: ”Todella iso kunnia olla täällä” Mika Kylmäniemi

Eittämättä yksi huhtikuun ensimmäisen viikon Leijona-joukkueen mielenkiintoisimmista pelaajista on ollut hyökkääjä Kasper Björkqvist, joka on kiekkoillut kaksi viimeistä kautta Pohjois-Amerikan yliopistosarjassa Providence College Friarsin riveissä.

Perjantain ottelussa Espoon Bluesin kasvattia lämmitti erityisesti joukkueen onnistuminen erikoistilanteissa.

- Oli todella hienoa, että ylivoima onnistui alussa. Se oli kuitenkin se voiton avain tänään. Saatiin kaksi maalia siinä. Nämä ottelut ratkaistaan kuitenkin erikoistilanteissa, ja oltiin hyviä alivoimalla ja ylivoima oli erinomainen, kuvasi Björkqvist ottelun jälkeen.

Pirteästi jo torstaina Kupittaalla esiintynyt Björkqvist jatkoi tämän illan ottelussa samaan malliin. Kyseessä olivat myös Björkqvistin kohdalla hänen ensimmäiset ottelut miesten maajoukkueessa.

- Pelit on aina pelejä, mutta heti kun tuli treeneihin, niin tekemisen laatu on heti toisenlainen – ammattimaisempi ja toki myös isompi kaukalo muuttaa peliä ja välillä voi tulla kiire, jos olet väärässä paikassa. Täällä pitää lukea peliä enemmän, Björkqvist kuvaili maajoukkueen ja yliopistokiekkoilun eroja.

Voimahyökkääjänä tunnettu Björkqvist ei kaukalossa kumarrellut ketään vaan pelasi omilla vahvuuksillaan. Hän riisti, taklasi, blokkasi vetoja ja ajoi maalille.

- Totta kai siellä oli tilanteita, jotka olisi voinut pelata eri tavalla, mutta etenkin maajoukkueessa on hienoa pelata ja yritän jättää kaiken kentälle, Björkqvist mietti.

Nuorten MM-kotikisoissa 2016 suomalaisten kiekkojännäreiden sydämet hymyllään ja positiivisilla kommenteillaan sulattanut espoolainen sanoo, että kutsu maajoukkueeseen tuntui erityisen hienolta.

- Todella iso kunnia olla täällä ja pelata näitä pelejä. Saada olla näiden ammattilaisten joukossa, niin varmasti se kunnianosoitus minulle tekemästäni työstä, mutta se on kunnianosoitus myös yliopistokiekolle ja sille, kuinka hyvä sarja se on, Björkqvist päätti. 
 

• Suomi-Valko-Venäjä-otteluiden tilastoseuranta tulospalvelussa
• Leijonien rosteri Valko-Venäjä-otteluissa

Leijonien MM-leiritys jatkuu ensi viikolla Latviassa, jossa Suomi kohtaa isäntämaa Latvian kaukalossa kahdesti, keskiviikkona 11.4. ja torstaina 12.4. Viikkoa myöhemmin joukkue matkustaa Tshekin Pardubiceen, jossa pelataan Tshekin Euro Hockey Tourin turnaus. Huhtikuun viimeisellä viikolla leiritys jatkuu ensin kotimaassa, ja Leijonat kohtaa Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksen avausottelussaan Venäjän Helsingin Hartwall Arenassa torstaina 26.4. pelattavassa ottelussa. Loput turnauksen otteluista pelataan Ruotsissa. Jääkiekon MM-kisat alkavat 4.5. Tanskan Kööpenhaminassa ja Herningissä. 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia