sunnuntai, 14 toukokuu 2017 18:02

Kisaturistina Pariisissa: Kisaisäntä tarjoaa turisteille pelien lisäksi paljon muutakin nähtävää

Kirjoittanut Kamilla Rajander
Rasmus-Wille (vas.) ja Sakke kävivät Pariisissa viiden päivän reissun jääkiekkoa katsomassa. Rasmus-Wille (vas.) ja Sakke kävivät Pariisissa viiden päivän reissun jääkiekkoa katsomassa. Kamilla Rajander

- Pariisi on siitä hyvä kisakaupunki, että täällä on turisteille sekä kisojen katsomista että nähtävyyksiä, tiivisti Sakke, joka oli saapunut Pariisiin Lieksasta kisoja katsomaan.

- Pariisi on hieno paikka, kehui puolestaan Hämeenkyröstä Ranskaan saapunut Rasmus-Wille, joka oli katsomassa keskiviikon Suomi-Slovenia-peliä Saken kanssa.

Kumpikin heistä oli katsomassa jääkiekon MM-kisoja ensimmäistä kertaa.

Olen heidän kanssaan ihan samaa mieltä, sillä kaupungissa riittää paljon tekemistä ja katseltavaa pelien välissä.

Kisojen välipäivät sekä pelipäivien aamupäivät olen itsekin käyttänyt nähtävyyksien katseluun, ostosten tekoon ja ihan vain siihen että istun kahvilan ulkoterrasilla ja ihastelen kaupungin vilinää. Tuntuu uskomattomalta, että täällä lämpötila on kohonnut yli 20 asteeseen, kun Suomessa ilmeisesti on kuluneellakin viikolla sadellut lunta.

Sakke ja Rasmus-Wille kehuivat hallin tunnelmaa Suomen pelien aikana eikä heillä ei ollut moitittavaa kisojen käytännön järjestelyissäkään. Esimerkiksi pidemmältä jonottamiselta he olivat säästyneet.

- Totta kai aina täytyy jonkin verran jonottaa, mutta ei mitenkään älyttömästi.

Kuten itsekin taisin jo aiemmassa postauksessani todeta, niin minäkin olen positiivisesti yllättynyt palveluiden sujuvuuteen hallissa. Erityisesti turistikohteissa saa täällä jonottaa enemmän kuin tarpeeksi, mutta hallissa jonot vetävät hyvin ja esimerkiksi erätauoilla on ehtinyt hyvin käydä vessassa tai ostamassa virvokkeita.

 

Makke ja Ansku olivat saapuneet Loimaalta Pariisiin kannustamaan Leijonia.

Suomen fanien joukossa on meidän jääkiekon MM-kisoissa ensimmäistä kertaa olevien lisäksi kokeneempiakin kisaturisteja, joihin kuuluvat muun muassa Loimaalta saapuneet Ansku ja Makke. Aikaisemmin he ovat olleet katsomassa MM-mittelöitä muun muassa Tshekissä, Venäjällä ja Suomessa.

Tämänkertainen reissu oli heille kuitenkin ensimmäinen kerta patongista ja viinistä tunnetun maan pääkaupungissa, jonne he olivat saapuneet pelien takia. Myös heidän matkasuunnitelmiinsa kuului pelien lisäksi kaupungin nähtävyyksien katsominen.

- Kamilla Rajander

• Kaikki Kisaturistina Pariisissa -kirjoitukset löydät täältä!