keskiviikko, 21 syyskuu 2016 01:48

Kapteeni Koivu uskoi voittoon loppuun asti - ”Ei auta jossitella”

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Tässäkin tilanteessa Henrik Lundqvist oli parempi. Kuva: Vaughn Ridley/World Cup of Hockey via Getty Images Tässäkin tilanteessa Henrik Lundqvist oli parempi. Kuva: Vaughn Ridley/World Cup of Hockey via Getty Images

Leijonat-kapteeni Mikko Koivu sanoi, ettei hän keksi mitään, mitä he olisivat voineet tehdä paremmin Ruotsia vastaan World Cupin toisessa ottelussa. Paitsi laittaa kiekon paikoista sisään.

- Puolustettiin ja pystyttiin kääntämään nopeasti ja luomaan paikkoja. Mutta ei vaan saatu sisään, ja siinä ei auta silloin jossitella, hän ruoti 0-2-tappiota Ruotsille.

Koivu myönsi, että häviö on pettymys, mutta jollain tasolla täytyy myös olla tyytyväinen siihen, millä tavalla Suomen joukkue pelasi.
- Parannettiin peliä paljon ensimmäisestä ottelusta, hän muistutti ja lisäsi, että ero Ruotsia vastaan oli pieni.
- Me ei vaan pystytty hyödyntämään meidän paikkoja.

Koivu kertasi heidän päässeen kolmannessa erässä paremmin maalille ja paluukiekkoihin, mutta ”jollain ihme tavalla hän (Ruotsin maalivahti Henrik Lundqvist) vain sai kiekot kiinni”.
- Loppuun asti uskoin, että saisimme tasoituksen, mutta maalia ei tullut.

Suomi ei ole vielä ulkona jatkopeleistä, mutta paljon riippuu siitä, miten Ruotsi ja Pohjois-Amerikan nuoret tähdet pelaavat keskiviikkona.
- Katsotaan, miten he pelaavat ja onko meillä sen jälkeen vielä mahdollisuus jatkoon, Koivu mainitsi.

Suomen viimeinen alkulohkon ottelu on torstaina Venäjää vastaan.
- Jos Ruotsi voittaa, meillä on vielä mahdollisuus. Huomenna ollaan viisaampia, ja se ratkaisee miten valmistaudutaan ja millainen pelisuunnitelma Venäjää vastaan on.