torstai, 15 syyskuu 2016 15:09

Ykkössentteri Barkov ei ota kovista odotuksista paineita - "Moni odottaa suuria"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Aleksander Barkov. Aleksander Barkov. Pasi Mennander.

Suomella on lauantaina käynnistyvässä World Cupissa vain yksi tavoite: voittaa jokainen ottelu. Ykkössentteri Aleksander Barkovin mukaan Leijonat ei mieti turnauksen lopputulosta, vaan joukkue lähtee voittamaan ensimmäisen pelin ja laittaa siihen kaikki likoon.

- Sitten samalla asenteella seuraavaan peliin ja seuraavaan peliin. Ei tässä ruveta miettimään, että ketä vastaan pelataan 25. tai 26. päivä. 18. päivä tippuu kiekko jäähän nuoria tähtiä vastaan. Tavoite on voittaa se ottelu.

Barkovin mielestä turnauksen jokainen joukkue on niin kova, ettei otteluihin lähdetä takki auki missään vaiheessa.

- Nuoret tähdet ovat hyviä nuoria pelaajia, ja he ovat varmasti innokkaita heti avauksessa. Meidän pitää olla heti valmiina, sillä se on tärkein peli tässä vaiheessa, hän miettii alkulohkon ensimmäistä ottelua, jossa vastaan tulee USA:n ja Kanadan alle 23-vuotiaista koottu tähtisikermä.

Barkov oli viime kaudella NHL:ssä ainoa suomalainen, joka teki vähintään 20 maalia (28), ja hän sijoittui kuudenneksi, kun äänestettiin parhaan puolustavan hyökkääjän Selke Trophy –palkinnosta. Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki on kertonut ykkössentterilleen, mitä hän odottaa tältä World Cupissa, miten ja kenen kanssa Barkov pelaa, tasakentällisin ja ylivoimassa.

- Ei hän mulle mitään viivoja piirtänyt ja sanonut, että pitää luistella näitä viivoja pitkin. Hän varmasti tietää, millainen pelaaja olen, ja osaa sen mukaan laittaa mut sellaiseen rooliin, josta pystyn suoriutumaan.

Barkovilta odotetaan paljon, mutta hän ei ota paineita, ei ole koskaan ottanut.

- Totta kai tiedän, että moni odottaa suuria, mutta itse odotan kaikkein eniten. Kun treenaan, niin tiedän, että se auttaa minua, ja olen taas hieman parempi. Kehityn koko ajan ja odotan itseltäni enemmän kuin kukaan muu.

Barkov lisää, että hänen tehtävänsä on yrittää saada ketjukaverien vahvuudet käyttöön.

- Joukkueen eduilla mennään. Jos joukkue voittaa, niin voin olettaa suoriutuneeni hyvin.

Ja mitä tavallista aikaisempaan kauden avaukseen tulee, se ei haittaa Barkovia.

- Olen sen verran nuori, ettei siitä ole kauan, kun pelasin liigapelejä ja nuorissa tähän aikaan. Osaan pelata aikaisessakin vaiheessa kovia pelejä.

 

Viimeksi muutettu torstai, 15 syyskuu 2016 15:45