lauantai, 10 syyskuu 2016 15:09

Mikael Granlund: ”Ensimmäisestä pelistä on opittu”

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Mikael Granlund. Mikael Granlund. Pasi Mennander

Lauantain toiseen Ruotsi-kohtaamiseen valmistautuva Leijona-hyökkääjä Mikael Granlund on tyytyväinen siihen, että Suomella on mahdollisuus pelata kolme harjoitusottelua tulevia World Cup -vastustajia vastaan turnauksen alla.

Aistittavissa on, että ennen torstain ensimmäistä peliä ilmassa oli myös jännitystä, sillä vastassa oli yksi turnauksen kärkeen veikatuista joukkueista eikä Leijonilla ollut myöskään alla vielä yhtään yhteistä matsia, jossa sovittuja asioita olisi päästy testaamaan.

- Nyt on eka peli alta pois. Ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli pitkän tauon jälkeen. Perjantaina vähän pureskeltiin tätä peliä ja yritetään olla taas parempia tänään. Molemmat joukkueet on oppineet torstain pelistä ja varmaan tänään peli on vähän erilaista, pyörittelee Granlund lähtökohtia Göteborgissa pelattavaan otteluun.

Suomen lohkossa pelaa Ruotsin lisäksi Venäjä sekä Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkue. Toisessa lohkossa tahkoavat vastaavasti USA, Kanada, Tshekki sekä Euroopan yhdistelmäjoukkue. Millä tavalla yhdistelmäjoukkueiden kohtaamiseen voi sitten valmistautua?

- Kyllähän ne pelaajat on siellä kaikki tuttuja, ihan mielettömän taitavia, kovia pelaajia NHL:stä. Kaikki tietävät ne pelaajat, joten mikään ei tule sillä lailla yllätyksenä. Samalla lailla sitä vastaan lähdetään pelaamaan, Leijona-hyökkääjä kaavailee.

Viime vuosina Suomelle on satanut menestystä ja mitaleja niin aikuisten kuin nuortenkin kisoista. Leijonat himoitsee menestystä myös World Cupista, mutta Mikael Granlund suhtautuu turnaukseen myös hyvin realistisesti.

- Kyllä Suomi aina haluaa menestyä, mutta kova on totta kai haaste, kun katsoo, kuinka hyviä joukkueita muillakin mailla on. Mitään ei tule helpolla ja turnaus tulee olemaan tosi kovatasoinen, mutta Suomi kun lähtee turnaukseen, niin aina on mahdollisuus!