tiistai, 05 toukokuu 2015 00:07

Päävalmentaja Jalonen: ”Luotiin aiemminkin paikkoja ylivoimalla - Tänään tuli tulosta”

Kirjoittanut Jukka Paananen

Suomi kaatoi Norjan maanantai-iltana selvin lukemin 5-0. Ennen ottelua Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen painotti laadukasta puolustuspeliä ja sen kautta rakentuvia hyviä hyökkäyksiä. Murskavoitto Norjasta puhuu omaa kieltään. Suunnitelmat menivät siis tänäkin iltana täysin nappiin.

- Kyllä kiitos menee pelaajille tänäänkin ammattimaisesta sitoutumisesta tähän joukkueeseen ja peliin. Hyvä valmistautuminen oli tänäänkin avainasemassa. Sieltä valmistautumisesta se kaikki kuitenkin lähtee, Jalonen sanoi MTV Sportin haastattelussa.

Jalonen sanoi haastattelussa ennen peliä, ettei ole huolissaan Suomen ylivoiman tehottomuudesta. Tänään Suomi teki kolme maalia ylivoimalla, joten onnistumisia tuli enemmänkin.
- Hetkeäkään ei epäilty ylivoiman toimista valmennusjohdon kesken. Oltiin luotu ylivoimalla aiemminkin hyvin paikkoja ja tänään sitä tulosta tuli, hän jatkoi.

Valmentaja on tyytyväinen myös nuorten pelaajien suorittamiseen peleissä.
- Kyllä he ovat kaikki ansainneet paikkansa, ja nyt pelien kautta näyttäneet myös kuuluvansa joukkueeseen.

Tämän vuoden turnauksessa Leijonien otteluohjelma on poikkeuksellisen suotuisa joukkueen kannalta. Joukkueella on seuraava peli vasta torstaina, kun vastaan luistelee Slovenia. Edessä on siis kolmen päivän lepo ja palautuminen.
- Huomenna otetaan ajatukset pois kiekosta ja levätään. Tänä vuonna on niin hyvä otteluohjelma, että hyvä saada tähän kunnon lepo. Pelattiin tässä kuitenkin kolme peliä neljään päivään, Jalonen totesi MTV Sportille.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia