lauantai, 21 joulukuu 2013 14:12

Leijonat olympiakaukalossa - Venäjä kaatui lopun onnistumisilla

Kirjoittanut
Teemu Hartikainen iskee 2-1 maalin Venäjän verkkoon. Janne Pesonen ja Juha -Pekka Hytönen todistavat. Teemu Hartikainen iskee 2-1 maalin Venäjän verkkoon. Janne Pesonen ja Juha -Pekka Hytönen todistavat. Jukka Rautio

Channel One Cupin ottelu Venäjä-Suomi päättyi Sotshissa Leijonien voittoon maalein 3-2 (0-0, 1-1, 2-1). Suomen 2-1 ratkaisumaalin iski ilmasta Teemu Hartikainen kolmannen erän lopun ylivoimalla.

A-maajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund oli tyytyväinen rikkonaisesta ottelusta huolimatta.

- Kaikki lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset, venäläiset kotikaukalossa ja meillä matkustusta takana. Iso taistelu pelaajilta on se kaikkein isoin asia, Westerlund kertoi ottelun jälkeen.

Leijonien maalilla Atte Engren venyi huipputorjuntoihin. Hartikaisen lisäksi Suomen maaleista vastasivat ottelun parhaana palkittu Olli Palola ja Juha-Pekka Hytönen.

- Erikoistilanteita riitti, hyvää puolustusta ja Engren isossa roolissa. Mutta pelkällä puolustuksella ei menesty Venäjää vastaa eli pystyttiin hyökkäämään ja rytmittämään. Onnistuttiin paremmin kuin ensimmäisessä pelissä, päävalmentaja jatkoi kiitellen joukkueen suoritusta.

Venäjän maalivahti Konstantin Barulin oli suomalaiskolleegaansa vähemmän työllistetty. Huomenna sunnuntaina Venäjän EHT-turnauksen päätösottelussa Suomi kohtaa Ruotsin kello 17:00.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia