torstai, 16 toukokuu 2013 14:05

Saksalaisopiskelijat kisoissa: ”Mahtava tunnelma”

Kirjoittanut Jari Mether
Saksalaisnuoret ennen elämänsä ensimmäistä jääkiekko-ottelua. Saksalaisnuoret ennen elämänsä ensimmäistä jääkiekko-ottelua. Jari Mether

Saksan viimeistä ottelua Ranskaa vastaan oli seuraamassa myös joukko opiskelijoita Saksan länsiosassa sijaitsevasta Wuppertalista.

 

- Tämä on ensimmäinen jääkiekko-ottelu, jonka eläissäni näen paikan päällä, toteaa Karsten Büsen, jonka kotikaupungissa käsipallo on iso juttu jalkapallon rinnalla.

Saksan joukkue sijoittui Helsingin lohkossa viidenneksi ja jäi ensimmäisenä putoajana jatkopelien ulkopuolelle. Kahdella voitolla, yhdellä jatkoaikavoitolla ja yhdellä jatkoaikahäviöllä pistepussiin kertyi yhdeksän pistettä. Saksalaisten jääkiekkofanien murhetta lisää tietysti myös se, että Saksa karsiutui myös ensi vuoden Sotshin olympialaisista.

- Saksa voitti Ranskan 3-2 jatkoajalla, mikä oli tietysti hienoa, kun olimme paikan päällä. Ja vaikka halli ei ollut täysi, tunnelma oli mahtava, totesi Karsten ottelun jälkeen.”

Saksalaisnuoret tulivat Suomeen maanantaina ja ovat opiskelleet täällä koko viikon ulkomaisessa partnerikoulussaan Helmi Liiketalousopistossa. He palaavat kotimaahansa lauantaina.

Viimeksi muutettu torstai, 16 toukokuu 2013 16:21

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia