keskiviikko, 09 joulukuu 2015 18:38

433 perheelle joululahja: Jääkiekkoliitto jakoi 202 700 euroa tukea lasten jääkiekkoharrastukseen

Kirjoittanut Toimitus

Suomen Jääkiekkoliitto tukee vuosittain vähävaraisten perheiden lasten jääkiekkoharrastusta. Tänä vuonna taloutensa kanssa kamppaileville perheille maksettiin tukea yhteensä 202.700,00 euroa, yhteensä tukea on jaettu vuodesta 2011 lähtien 739.950,00 euroa. 

- Perheen taloudellisen tilanteen lisäksi tukien jaossa otetaan huomioon mm. terveystilanne, yksinhuoltajaperheet ja tukien jakautuminen koko maan laajuisesti. Tänä vuonna painotimme myös vanhempia ikäluokkia, sillä kausimaksut nousevat sitä kalliimmiksi mitä vanhemmista lapsista on kysymys, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

- Myös tyttökiekkoilijoita painotettiin tukien jaossa hieman aiempaa enemmän. Poikkeuksena aiempiin vuosiin tukea ovat voineet hakea myös sellaiset perheet, jotka ovat saaneet tukea jo aiemmin.

Yhteensä tukihakemuksia jätettiin642 kappaletta. Yhteistä hakemuksille on vanhempien huoli siitä, mitä lapselle käy, mikäli harrastus joudutaan taloudellisista syistä lopettamaan.

Tukien hakeminen tapahtui edellisvuosien tapaan seurojen kautta. Myös tuen piiriin päässeiden perheiden tukisummat maksetaan seuroille, jotka vähentävät tukimäärän suoraan perheen kausimaksuista. Perheen saama tukisumma riippuu kiekkoilevan tytön tai pojan iästä.

- Kausimaksujen suuruus riippuu pelaajan iästä ja siksi myös tuet on porrastettu ikäluokittain. Vanhimmat tuen piiriin kuuluvat lapset ovat C-junioreita, joiden saama tuki on 700 euroa per pelaaja. Nuorimmat eli 8-vuotiaat F-juniorit saivat tukea 200 euroa, Nurminen selvittää.

Vähävaraisten perheiden lasten jääkiekkoharrastuksen tukeminen alkoi keväällä 2011. Viiden hakukerran jälkeen tukia on nyt myönnetty kaikkiaan 1879 hakijalle, yhteensä tukea on maksettu 739.950,00 euroa.

Vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukeminen alkoi kun Suomen Jääkiekkoliitto sai vuoden 2010 Karjala-turnauksen yhteydessä lähes puolen miljoonan euron lahjoituksen Jääkiekon Tuki ry:ltä. Lahjoituksen pohjalta perustettiin Olli Pulkkasen rahasto vähävaraisten perheiden tukemista varten. Syksyllä 2013 Jääkiekkoliiton liittovaltuusto päätti ohjata vuoden 2013 MM-kotikisojen tuotoista 400 000 euroa vähävaraisten perheiden tukemiseen - myös nämä rahat on ohjattu jaettavaksi Olli Pulkkasen rahaston kautta.


 

Olet nyt

Etsi sivustolta