Leijonat.fi

     

Aikuisten harrastekiekkoa Turussa

Suomen Jääkiekkoliiton Länsirannikon alue järjestämä harrastejääkiekon sarjatoiminta jatkuu Turun  jäähallissa myös kaudella 2015 - 16. Tarkoituksena on tarjota yhä useammalle aikuiselle mahdollisuus harrastaa lajia omien halujensa ja mahdollisuuksiensa mukaisesti. Harrastekiekossa toiminta pyritään pitämään joustavampana, edullisempana ja vähemmän aikaa ja fyysisyyttä vaativana kuin muussa sarjatoiminnassa.

Sarjat:
Rento
- yleinen sarja  
- tarvittaessa useassa lohkossa

TosiRento
- harrastekuntosarja  
- tarvittaessa useassa lohkossa

TosiRento +40 ( s. 1975 tai aikaisemmin )
- harrastekuntosarja  
- 40 vuotiaat ja vanhemmat pelaajat ( maalivahdilla ei ikärajaa )
 
Sarjoissa noudetaan mm. seuraavia sääntöjä:
- taklaus- ja lyöntilaukauskielto
- sarjat eritason harrastejoukkueille
- peliaika ( max. 50 min = 2 x 22 min.) ja joustavat otteluohjelmat
- kevyet tuomari- ja vetäjäjärjestelyt
- SJL:n pelaajapassi tarvitaan sekä vakuutusturva
- SJL:n harraste- ja seniorisäännöt sarjakohtaisin poikkeuksin

Pelitapahtumat:
- Pelipaikat: Kupittaa kilpa-/harjoitushalli sekä HK-areena
- pelit pelataan arki-iltaisin klo 21 jälkeen sekä viikonloppuisin aamupäivisin
- syyssarja pelaataaan ajalla loka-joulukuu 2015
- kevätsarja pelataan ajalla tammi-huhtikuu (huhtikuun alku) 2016.
 
Tason tarkistus syyskauden jälkeen ( mahdolliset sarjatason muutokset )

Kustannukset:
SYKSY: arviolta 600 - 1000€ / jouk. – laskutetaan sarjan alkaessa ( sisältää n. 4 - 6 ottelua - jää, erotuomari +toimitsija, sarjahallinnan kulut )
KEVÄT: arviolta 600 - 1000€ / jouk. – laskutetaan sarjan alkaessa ( sisältää n. 4 – 6 ottelua - jää, erotuomari +toimitsija, sarjahallinnan kulut )

Ilmoittautuminen syyssarjoihin ajalla 8. - 17.9.2015

LISÄTIETOA SARJOISTA:

Aluepäällikkö
Heikki Suutala
p. 0400-526996
heikki.suutala@finhockey.fi

Harrastekiekkovastaava
Esa Taka-Prami
p. 045-6711167
esa.taka-prami@finhockey.fi
 


 
Kilpailusäännöt kaudelle 2015 – 16

10 § Harraste- ja seniorisäännöt

1. Yleistä
Harraste- ja seniorisarjoissa pelataan IIHF:n voimassa olevilla pelisäännöillä sekä voimassa olevin SJL:n kilpailusäännöin. Alla olevat säännöt ovat lisäksi voimassa kaikissa SJL:n alaisissa harraste- ja seniorijoukkueiden otteluissa. Jokaisella pelaajalla on oltava voimassaoleva SJL:n pelipassi voidakseen osallistua SJL:n järjestämään sarjatoimintaan.

2. Varusteet
Kypärät ja kasvosuojukset
Ainoastaan jääkiekkoon tarkoitetut kypärät ovat sallittuja. Kaikki kypärät tulee olla kiinnitetty asianmukaisesti. Kypärän tulee olla valmistettu 1985 tai sen jälkeen (näyttövelvollisuus on kypärän käyttäjällä). Aikuisten sarjoissa (myös harraste- ja seniorisarjatt) pelaavien on iästä riippumatta käytettävä aina vähintään visiiriä. Liitto suosittelee kaikille kokokasvosuojuksen käyttöä.

Kaulasuojat
Kaulasuojat ovat pakollisia.

Maalivahdin varusteet
Harraste- ja seniorisarjoissa saa pelata kaikilla maalivahdeille valmistetuilla varusteilla, jotka täyttävät sääntökirjan 2002-2006 vaatimukset.

3. Lyöntilaukaus
Lyöntilaukaus on kielletty. Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästä kohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteelle.

4. Taklaaminen
Taklaukset on kielletty. Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta.

5. Laitataklaus, selästä taklaaminen ja päähän kohdistuvat taklaukset
Laitataklauksesta, selästä taklaamisesta ja päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä tai ottelurangaistus. Jos vastustaja loukkaantuu, tuomitaan ottelurangaistus (25 min).

6. Korkealla mailalla pelaaminen
Korkealla mailalla pelaamisessa noudatetaan normaalia korkean mailan säännöstöä.

7. Pienet rangaistukset
Pienen rangaistuksen suuruus on 2 min ( tehokas peliaika ) tai 3 min. ( suoraa aikaa ). Jos pelaaja saa ottelussa kolmannen pienen rangaistuksen, hänet poistetaan kyseisestä ottelusta. Pelaajan saaman kolmannen pienen rangaistuksen kärsii joku muu saman joukkueen kenttäpelaaja. Pelaaja saa osallistua normaalisti seuraavaan otteluun. Rangaistuksia, jotka on annettu säännön ”Pelin viivyttäminen – kiekko katsomoon” nojalla ei lueta tähän määrään.

POIKKEUS:
Kupittaan harrastesarjoissa pienestä rangaistuksista tuomitaan rangaistuslaukaus, jonka suorittaa rikottu pelaaja.

Pienet käytösrangaistukset
Sääntöä 550 a. ja b. kohtia sovellettaessa erotuomari voi harkintansa mukaan määrätä pienen käytösrangaistuksen (2 min) tai käytösrangaistuksen (10 min). Pieni käytösrangaistus vaikuttaa jäällä olevien pelaajien lukumäärään samalla tavoin kuin pieni rangaistus.

POIKKEUS:
Kupittaan harrastesarjoissa pienistä käytösrangaistuksista (2min) tuomitaan rangaistuslaukaus pelaaja saa jatkaa ottelussa.
Isosta käytösrangaistuksista (10min) tuomitaan rangaistuslaukaus ja pelaaja poistetaan ottelusta.

7. Käytösrangaistukset (10 min.)
Jos pelaaja saa ottelussa käytösrangaistuksen (10 min.), saa pelaaja valita poistuuko hän ottelusta vai jääkö kärsimään rangaistustaan rangaistusaitioon. Jos pelaaja valitsee poistumisen, ei hän voi enää palata ko. otteluun ja hänen on poistuttava pukuhuoneeseen.

POIKKEUS:
Kupittaan harrastesarjoissa isosta käytösrangaistuksista (10min) tuomitaan rangaistuslaukaus ja pelaaja poistetaan ottelusta.

8. Isot rangaistukset, peli- ja ottelurangaistukset
Ison rangaistuksen suuruus on 5 min (tehokas peliaika) tai 8 min. (suoraa aikaa).
Ison rangaistuksen ( 5 min ) saanut pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen käytöksestä ja hänet poistetaan ottelusta loppuajaksi. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja poistetaan ottelusta. Ottelurangaistus aiheuttaa myös 5 minuutin vajaalukuisuuden. Joukkue pelaa 5 minuutin ajan vajaalukuisena, mutta rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 min. rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue korvaavan pelaajan kentälle. Jos pelaaja saa ison rangaistuksen tai pelirangaistuksen, on hän automaattisesti pelikiellossa yhden ottelun ajan. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja on automaattisesti pelikiellossa kunnes sarjan kurinpitoelin on tehnyt asiassa päätöksen.

POIKKEUS:
Pelirangaistus aiheuttaa rangaistuslaukauksen. Ottelurangaistus aiheuttaa myös rangaistuslaukauksen.

9. Yhtäaikaiset rangaistukset
Kaikki yhtäaikaiset samansuuruiset rangaistukset korvataan, eli peliä pyritään pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä.

POIKKEUS!!
Kupittaan harrastesarjassa yhtäaikaiset rangaistukset eivät johda rangaistuslaukauksiin.

10. Maalivahdin rangaistukset
Jos joukkueella on vain yksi maalivahti ja hänelle tuomitaan ottelussa pelirangaistus käytöksestä, saa rikkonut maalivahti pelata ottelun loppuun. Jos ainoa maalivahti saa ottelurangaistuksen, maalivahti poistetaan ja joukkue saa pukea tilalle yhden kenttäpelaajan.

11. Pitkä kiekko
Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen.
 Pelioikeus Kupittaan harrastesarjoissa

Kupittaan harrastesarjoissa ei saa pelata sellainen pelaaja, joka pelaa samanaikaisesti SJL:njuniorien/aikuisten sarjoissa tai on pelannut saman kauden aikana A SM-liigassa, A I-divisioonassa, miesten III-divisioonassa tai korkeammalla tasolla.

Kupittaan harrastesarjoissa pelaava pelaaja voi edustaa saman aikaisesti vain yhtä sarjoissa pelaavaa joukkuetta (Rento ja TosiRento sarjat tulkitaan samaksi sarjaksi pelioikeutta määriteltäessä)

HUOM!!! Maalivahdin pelioikeutta sarjassa koskee samat määräykset kuin kenttäpelaajia.

Maalivahteja koskeva poikkeus sääntöön:
Joukkueet saavat lainata toiselta harrastesarjan joukkueelta maalivahtia, kun joukkueen omat maalivahdit eivät voi osallistua joukkueensa otteluun.
TosiRento +40 sarjassa maalivahtilla ei ikärajaa.
 PELIPASSIT KUNTOON

Jokaisella Kupittaan harrastesarjassa pelaavalla pelaajalla tulee olla voimassa oleva Suomen Jääkiekkoliiton pelipassi + vähintään pelipassivakuutuksen tasoinen vakuutusturva.

Pelipassi ilman vakuutusta 43e

Pelipassi + vakuutus

Harrastepelipassi, aikuiset 118 e
-    Ennen 1.1.2001 syntyneille
-    Harrastepelaajille
-    Senioripelaajille
-    Oikeuttaa pelaamaan harrastesarjoissa, joissa pelataan harrastesarjojen säännöillä
-    Oikeuttaa toimimaan myös toimitsijoina ja tuomareina sekä valmentajina ja joukkueen toimihenkilöinä
-    Hoitokorvaus 15 000e
-    Omavastuu 100e
-    Haittakorvaus 30 000e
-    Kuolinkorvaus 8 500e    

Pelaaja voi huolehtia itse vakuutusturvastaan, jonka tulee olla vähintään pelipassivakuutuksen tasoinen. Omia vakuutuksia koskevat tiedot täytetään pelipassin lunastuksen yhteydessä (vakuutusyhtiö ja vakuutuksen numero).

Pelipassin hinta ilman vakuutusta:
35 euroa (pelkkä pelipassi ei riitä pelaamiseen,  pitää olla myös vähintään pelipassivakuutuksen tasoinen vakuutusturva)

HUOM. ! PELIPASSIA TEHTÄESSÄ SEURAKSI JOUKKUE JOSSA PELAAT, JOS JOUKKUETTA EI LÖYDY VALITAAN - HARRASTE LÄNSIRANNIKKO

Lisätietoa pelipasseista ja pelipassivakuutuksista löytyy netistä:
http://www.finhockey.fi/palvelut/pelipassit/

 

 

Viimeksi muutettu

Klassikko

Uusi Jääkiekkokirja tulossa syyskuussaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: