Leijonat.fi

     

Lappeenrannan Kiiskinmäessä pelataan helmikuun alussa ulkojääottelu

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Lappeenrannan Kiiskinmäen kaupunginosassa on tarjolla talviliikunnan riemua eri-ikäisille laskiaisriehan nimissä.


Lauantaina 6. helmikuuta pelataan muun muassa kaukalopallo-ottelu ja samalla LuLu (Luukkaan Luja) järjestää talviurheilupäivän. Lapsille on tarjolla mäenlaskua ja muuta talvista toimintaa jäällä ja mäessä.

Sunnuntaina 7. helmikuuta Kiiskinmäen kaukalossa pelataan SaiPan naisten ja kiiskinmäkeläisten nuorten välinen jääkiekko-ottelu. Kello 13 alkavan ottelun lisäksi ohjelmaa on tarjolla myös pienemmille lapsille.

- Kiiskinmäessä on kaupungin omistama kaukalo, jota kaupunki ei kuitenkaan ylläpidä. Kaupunki antaa veden ja kaukalon, mutta jäädyttäminen hoidetaan talkoovoimin. Näin kaupunginosan asukkaat ja lapset pääsevät harjoittelemaan lähikaukalossaan, SaiPan naisten joukkueenjohtaja ja Suomen Jääkiekkoliiton Kymi-Saimaan alueen tyttökiekkotutor Timo Lohko kertoo.

- Tyttökiekko on Lappeenrannan seudulla aika heikoissa kantimissa ja nyt yritetään houkutella lisää harrastajia, poikia sekä tyttöjä, lajin pariin.Vanhan ajan korttelikiekkotoimintaakin on jo pitkään ollut tarkoitus aloittaa uudestaan.

Sunnuntaina pelattava ulkojääottelu on todellinen matalankynnyksen urheilutapahtuma. Kiiskinmäen alle 16-vuotiaat nuoret, niin pojat kuin tytöt, pääsevät mukaan pelaamaan. Varusteiksi riittävät maila, kypärä ja luistimet. SaiPa ry tarjoaa kypäriä ja mailoja lainaksi halukkaille pelaajille.

- Parikymmentä muksua on jo alustavasti sanonut tulevansa. Mukaan pääsevät kaikki halukkaat lapset, kun vain saapuu paikalle, Lohko tuumii.

Paikalla on myös SaiPan Liiga-joukkueen pelaajia jakamassa nimikirjoituksia. Aktiviteettia riittää siis kaikenikäisille.

- Kaksi vuotta sitten vastaavantyyppisessä tapahtumassa oli paikalla kaikkiaan noin 200 ihmistä kentän avajaisissa. Toivotaan että nytkin väki lähtee liikkeelle.

Samanlaisia tapahtumia voidaan järjestää jatkossa myös muissa kaupunginosissa ja lähipitäjissä esimerkiksi Lemillä, Joutsenossa, Vainikkalassa, Saimaanharjulla ja muilla kylillä, jos jäätä riittää, Lohko päättää.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: