Leijonat.fi

     

Kasvatetaan jääkiekkoperhettä monipuolisesti

Turkka Tervomaa on Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja. Turkka Tervomaa on Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja.

Alkava pelikausi on pyörähtänyt jopa nuorempien junioreiden osalta hyvään vauhtiin. Hallit täyttyvät eri-ikäisten lasten ja nuorten sekä aikuisten harjoituksista ja peleistä.


Seuran toimintaa arvioidaan monesti varsin yksioikoisesti vain tulosten, maalien, sarjataulukoiden ja mitaleiden perusteella. Jos joukkueet pärjäävät, on seuran toiminta kunnossa, jos eivät, on jotain vialla. Onko tämä sitten kuitenkaan aina ihan näin? En halua viedä lajista yhtään kilpailua pois, päinvastoin. Urheiluun kuuluu kilpailu ja seuran toiminnan tason mittaaminen myös tulosten perusteella, mutta tämä on vain osa seuratoimintaa. Tuloksien rinnalla pidän seuratoiminnassa tärkeänä asiana myös monipuolisen harrastustoiminnan mahdollistamisen erityyppisistä lähtökohdista mukana oleville tai mukaan haluaville.

Nykylapsista ja nuorista kaikki eivät halua lähteä kilpaurheilun polulle, he haluavat vain harrastella. Tämän tyyppisellä toiminnalla voisi olla jatkossa jopa isompikin paikka urheiluseuran toiminnassa. Tämä ei vie keneltäkään mitään, vaan päinvastoin tuo lisää mahdollisuuksia ja varsinkin lisää harrastajia. Jääkiekkoperhe kasvaa monipuolisesti.

Lokakuun alku on seuroissa parasta rekrytoinnin aikaa. Kun lehdet alkavat tippua puista, myös kesälajeihin suuntautuneet harrastajat alkavat kääntää katseitaan talviharrastusten suuntaan. Seuroissa on nyt paras aika kaikille mahdollisille toimenpiteille oman kiekkoperheensä kasvattamiseksi.

Jääkiekkoliitolla on tehtynä seuroille monia eri tuotteita tähän työhön. Girls’ Hockey Day on tyttökiekon ensimmäinen kokeilupäivä. Meillä on kokemuksia edellisiltä kausilta siitä, että hyvin suunniteltu GHD on oiva rekrytointikanava. Hoitakaa tämä tapahtuma huolella ja koukuttakaa tytöt perheineen osaksi seuran toimintaa.

Leijona-kiekkokoulussa voivat sekä tytöt että pojat sitten jatkaa jääkiekon ensi askelten ottamista, jos innostus lajia kohtaan syttyy. Lapsi voi jatkaa kiekon harrastamista Leijona-kiekkokoulussa vaikka useamman kauden ajan, koska kaikki suunnitelmat on tehty jopa kolmeksi toimintakaudeksi. Kiekkokoulut kannattaa siis hoitaa huolella ja pitää kiinni kaikista siellä mukana olevista lapsista.

Vanhemmille, 10-17 –vuotiaille harrastajille suunnattu Easy Hockey, sponsored by Caruna lähtee myös käyntiin tänä syksynä. Mukaan on ilmoittautunut tätä kirjoitettaessa jo ilahduttavat neljäkymmentä seuraa. Tässä matalamman kynnyksen toiminnassa piilee melkoinen kasvupotentiaali seuratoimintaan. Hoidetaan harrastajien rekrytointi tänäkin syksynä huolella. Tarjolla on jälleen iso potentiaali kasvattaa jääkiekkoperhettä.

Tsemppiä syksyyn!
Turkka

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: