Leijonat.fi

     

Kliseistä, mutta niin totta - Kevät on kiekkoilijan parasta aikaa!

Emma Terho, Liittohallituksen jäsen Emma Terho, Liittohallituksen jäsen

Siitä marraskuun illasta, jolloin oli juuri käännetty kellot talviaikaan ja jo hallille lähtiessä oli säkkipimeää, on ikuisuus aikaa. Tämä valon ja innostuksen määrä on niin energisoivaa, ettei oikein tiedä, miten päin olisi. Kuitenkin, kaikki se silloin edellisenä kesänä ja pimeänä aikana tehty työ on pitkälti se, mikä lopulta ratkaisee kevään kirkkaimmissa valoissa paistattelijat.


Maailman parhaille naiskiekkoilijoille kevät tulee tietenkin samalla tavalla joka vuosi, mutta nuo kaikkein kirkkaimmat valot kerran neljässä vuodessa eli silloin, kun Olympialaiset nostavat lajin isomman yleisön tietoisuuteen. Kuitenkin työ kyseisiin kisoihin tehdään juuri niinä vuosina siinä välillä ja sen vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että tekeminen ei katkea missään vaiheessa. Jotta tuo jokapäiväinen tekeminen olisi riittävän laadukasta, pelaajilla on tärkeää olla riittävän haastava kilpailuympäristö ja motivoivia tavoitteita myös niinä muina vuosina ja hetkinä.

Tavoitteista kotimaan mestaruus on yksi, kansainväliset pelit toinen ja vuosittaiset arvokisat tietenkin kruununa. Kuluneen kauden kotimaista sarjaa dominoi JYP. Joukkue pelasi voittamattoman kauden, mikä ei ikinä ole helppoa. Kolmas ja mestaruuden ratkaissut finaali Jyväskylässä oli vauhdikasta jääkiekkoa ja jatkoajalle venyneessä pelissä riitti ääntä myös katsomossa. Paikallinen näkyvyys oli hyvää.

Ruotsin sarja on ottanut harppauksen eteenpäin ja houkuttelee mukaan myös suomalaispelaajia. Monet SDHL joukkueet ovat siirtyneet osaksi miesten organisaatiota ja ainakin tämän vuoden kaksi viimeisintä finaalia osoittivat, että kiinnostusta riittää. Yli 4000 katsojaa kerännyt mestaruuden ratkaissut peli oli iso tapahtuma. Kentällä oli voittoa juhlimassa peräti neljä suomalaispelaajaa.

Kamloopsin MM-kisat päättyivät Suomen osalta rankkaritappioon, mutta peliesitykset läpi turnauksen olivat vahvoja. Nyt naisleijonat ovat jo jatkamassa työntekoa tulevia tavoitteita varten.

Arvokisat ja nämä finaalitapaukset ovat tietenkin noita kevään kirkkaita hetkiä, mutta hyvin merkityksellisiä.

Onnistuneet tapahtumat, kiinnostuneisuus ja sitä kautta tuleva näkyvyys ovat tärkeä osa sitä, että myös jokapäiväisiä arjen oloja olisi mahdollisuus nostaa vähän paremmalle tasolle. Tämä taas on edellytys sille pitkäjänteiselle kehittymiselle, jonka avulla voimme mahdollistaa ehjän ja mielekkään pelaajapolun myös tyttöpelaajille, vaikka ihan kansainväliselle huipulle saakka.

Aurinkoisia keväthetkiä ja kiitos kaikille korvaamatonta työtä tekeville seuratoimijoille!
Emma


 

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: