Leijonat.fi

     

Suomen Jääkiekkoliiton antidopingohjelma päivittyi uuden kauden käynnistyessä

Suomen Jääkiekkoliiton päivitetty antidopingohjelma astui voimaan uuden kauden alkaessa, 1. toukokuuta. Liiton vastuulääkäri Markku Tuominen peräänkuuluttaa urheilijoiden vastuuta antidopingasioissa.


- Urheilija on itse aina vastuussa siitä, mitä hän käyttää. Tätä vastuuta ei voi siirtää kenellekään muulle, Tuominen muistuttaa.

Antidopingasioihin kannattaa tutustua esim. ADT:n tai liiton sivuilla ja niistä kannattaa myös jutella asiantuntijoiden kanssa muistaen, että antidopingtoiminnassa kyse ei ole normaalista terveydenhoidosta. Parhaita asiantuntijoita ovat urheilun parissa toimivat lääkärit, jotka tietävät voimassa olevat määräykset. 

Sekin kannattaa muistaa, ettei dopingilla tarkoiteta vain tavoitteellista suorituskyvyn parantamista.

- Dopingin käyttöä voi olla myös normaali lääkitseminen ja urheilijan tuleekin olla hereillä aina kun laittaa suuhunsa ravintolisiä tai lääkkeitä. Jos urheilija tarvitsee sairauden hoidossa kiellettyjen aineiden listalle kuuluvia valmisteita, tulee käyttöä varten hakea erivapautta, Tuominen kertoo.

Urheilijoille voidaan myöntää määräaikaisia erivapauksia, jos hoitoa varten ei ole käytettävissä sallittua valmistetta. Aiemmin myönnetyn erivapauden voimassaolo on myös hyvä tarkistaa ja jatkoa kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen määräaikaisuuden päättymistä.

Päivitetty antidopingohjelma on tämän jutun liitteenä. Ohjelma löytyy myös täältä.

Suomen Antidopingtoimikunnan sivuilta löytyy kattavasti tietoa säännöstöistä, kielletyistä aineista ja menetelmistä ja erivapauksista: www.antidoping.fi


 

Lataa Liitteet:


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: